avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortata, cu un copil, vreau sa plec din tara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortata, cu un copil, vreau sa plec din tara definitiv impreuna cu fiul meu

sunt divortata de 4 ani, am un copil de 7 ani si vreau sa plec din tara definitiv impreuna cu fiul meu. am custodia copilului dar el are drept de vizita. intrebarea mea este: putem pleca din tara si care sunt riscurile? :(
Cel mai recent răspuns: krisss27 , utilizator 10:13, 3 Ianuarie 2014
Da puteti pleca din tara fara acordul tatalui, insa pt stabilirea definitiva a domiciliului minorului in alta tara aveti nevoie de consimtamantul tatalui.

Daca parasiti teritoriul Romaniei si va stabiliti in strainatate fara acordul lui, exista riscul sa depuna plangere penala pt nrespectarea programului de vizita si astfel sa fiti obligata sa va intoarceti.

Incercati o discutie amiabila si poata gasiti intelegere.
craciun fericit si tot ce va doriti, multumesc pt raspuns
si daca stau doar cativa ani in strainatate, tot poate face plangere penala pt dreptul de vizita?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Pai nu conteaza cat stati, conteaza daca respectati sau nu programul.
Tatal respecta acel program, isi vede copilul ?
Cum e acel program ?
Va puteti muta si il puteti actiona in judecata pt schimbarea programului, sa propuneti unul adaptat la distanta.
instanta a decis sa-l vada in prima si ultima sambata din luna 4 ore, in vacanta de vara 2 sapt si in vacanta de iarna 1 sapt. dar nu se tine de program, daca-l vede o data pe luna.... nici macar nu-l suna, nici nu se intereseaza de el. in vacante cand il ia, il duce la parintii lui si il mai vede doar cand il aduce acasa, nu sta la el. nici macar nu stie ce-i place sa manance, etc... nu vreau sa intru in detalii inutile.
Cred ca ar fi bine sa stati de vorba, poate e de acord si gasiti impreuna variante pt a avea relatii cu copilul. Poate conveniti sa trimiteti copilul in Romania in timpul vacantei de vara. Daca ajungeti la intelegere puteti incheia un acord pe care sa il autentificati la notar.

Alte discuții în legătură

Copil incredintat spre crestere si educare mamei elena76stancu elena76stancu buna ziua sunt mama unei fetite de 9 ani, iar in urma divortului(in urma cu 4 ani) mi-a fost incredintata spre crestere si educare prin hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara cllara cllara Buna ziua,sunt un nou utilizator si imi cer scuze daca subiectul acesta a fost deja dezbatut.Am urmarit pe forum consultatiile despre acest subiect si am ... (vezi toată discuția)
Proces custodie-minor natalia1303 natalia1303 Buna ziua. In decembrie anul trecut, am pornit proces pentru custodia totala a fetitei si marirea pensiei procentual ( pentru a ma stabili in strainatate ). ... (vezi toată discuția)