avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timpul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timpul de lucru

Lucrez la o societate ca agent de paza si de doua saptamani seful meu ne-a anuntat ca timpul de lucru se mareste cu 30 minute adica lucrez 12h si 30 minute pe tura .Eu lucrez 12h si 30 minute si avem liber 35hsi 30 minute.As vrea sa stiu daca cele 30 minute lucrate pe fiecare zi de servici sunt legale .Am uitat sa mentionez ca cele 30 minute nu sunt platite. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 27 Noiembrie 2012
Ceea ce depaseste durata normala a timpului de munca este considerata munca suplimentara , si ca atare:
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare ContSters75649 ContSters75649 lucrez la o firma de paza si protectie si lucrez pe luna cate 240 de ore adica 10 zile a cate 24 de ore .ce depaseste aceste ore pute ti sa -mi spune ti cum ar ... (vezi toată discuția)
Depășesc orele/săpt Onixbonix Onixbonix Lucrez intr o instituție cu 8 ore / zi si sunt vizata in doua proiecte. Ce se intampla daca depasesc cele 80 de ore pe luna permise in proiecte? (vezi toată discuția)
Consemn la domiciliu sastiu sastiu este corect sa fiu la dispozitia angajatorului in timp de consemn si sa se compenseze orele suplimentare cu zile libere platite?din 28 de zile calendaristice ... (vezi toată discuția)