avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Depășesc orele/săpt
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Depășesc orele/săpt

Lucrez intr o instituție cu 8 ore / zi si sunt vizata in doua proiecte. Ce se intampla daca depasesc cele 80 de ore pe luna permise in proiecte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 3 Octombrie 2019
Normal, ceea ce depaseste acesta durata se considera munca suplimentara.

Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut mai sus, in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
Sporul pentru munca suplimentara se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)
Recompensare ore suplimentare blaulilien blaulilien Exista in legislatia muncii un termen de prescriere, ( adica un numar de ani dupa care acestea nu mai sint valabile ) pentru orele suplimentare acumulate pe ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare ContSters75649 ContSters75649 lucrez la o firma de paza si protectie si lucrez pe luna cate 240 de ore adica 10 zile a cate 24 de ore .ce depaseste aceste ore pute ti sa -mi spune ti cum ar ... (vezi toată discuția)