avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot sa activez ca PFA din afara U.E.?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot sa activez ca PFA din afara U.E.?

Buna ziua,

Pot activa din afara U.E. daca ma inregistrez ca PFA in Romania?
Ideea e ca voi lucra ca si liber profesionist din afara U.E. si firmele cu care voi colabora sunt romanesti si vor factura.

In conditiile de fata ma gandesc ca ar fi 2 optiuni, care dintre ele sunt realizabile?

A) PFA in afara U.E., emit factura romaneasca si platesc impozit in Romania
sau
B) intemeiez o firma de persoana fizica in afara U.E. si emit factura non-UE catre clientii din RO, platind taxe in tara din care lucrez (non-UE)

Multumesc!

Alte discuții în legătură

W-8ben e vs w-8ben mlauras mlauras Buna ziua, Lucrez part time in domeniul IT cu un client din SUA si am o nelamurire W-8BEN vs W-8BEN E. W-8BEN este destinat persoanelor fizice ? Daca ... (vezi toată discuția)
Pfa 6202 - norma de venit + facturare in eu & us adriani86 adriani86 Buna ziua, Am un PFA inregistrat pe codul 6201 (Software la comanda) din anul 2008 pe care l-am suspendat in decembrie 2011, chiar inainte sa intre noua ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva: livrari servicii ro, ue, non ue gabriel999 gabriel999 Buna ziua, As fi interesat sa clarific urmatoarele trei aspecte legate de vanzarile de servicii IT prin download de pe site, prestate din Romania in tari UE ... (vezi toată discuția)