avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva 9%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva 9%

Buna ziua,
Am o firma care comercializeaza lentile corectoare, rame de ochelari de vedere, accesorii pentru ochelari, lentile de contact sisolutii de intretinere pentru lentile de contact, solutii pentru curatat lentilele corectoare.
Intrebarea mea este : aceste dispozitive pot fi asimilate "protezelor" si sa se utilizeze pentru vanzarea lor cota redusa de 9% ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: violetanuky , utilizator 11:59, 14 Mai 2013
Asta am descoperit si eu de curand dar probabil ca pentru a putea trece la cota redusa voi avea nevoie de un nou aviz de la Min. Sanatatii in care sa se specifice exact "proteze".
Exista acest aviz...eu l-am obtinut
Stiu ca exista, am si eu unul numai ca nu are bifa la "proteze" si mai mult ca sigur imi va trebui. Imi puteti spune va rog ce documentatie este necesara?
buna, am primit si eu mai multe confirmari cum ca intr-adevar comercializarea lentilelor de contact se incadreaza in aceasta cota redusa de 9%. insa e putin neclar daca si transportul lentilelor se factureaza cu aceeasi cota? voi ce stiti? in cazul in care eu comercializez astfel de produse si le si expediez clientilor, transportul va fi facturat tot cu aceeasi cota?
multumesc si astept parerile dvs.
Nu, transportul este un serviciu. Chiar daca este aferent trimiterilor de colete cu lentilele de ochelari pe care le facturati cu 9%, transportul il facturati cu o cota de 24%.

Alte discuții în legătură

Tva 9% gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti, lucrez la o optica, la rame si lentile pot sa aplic tva 9%?art.141 alin(1), HG NR.44/2004 , Legea 571/2003 privind ... (vezi toată discuția)
Tva 9% alinafay_bv alinafay_bv Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema privind TVA. Cumpar de la un furnizor-\\"truse lentile de corectie cu dioptrie\\"-pe care mi le factureaza cu ... (vezi toată discuția)
Cota tva aplicabila vanzarii aparatelor dentare (brackets) sorimoldovan sorimoldovan Buna ziua, Am primit opinii diferite, inclusiv de la finante, privind posibilitatea aplicarii cotei de TVA de 9% la vanzarea de aparate dentare (brackets). ... (vezi toată discuția)