avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul pentru cresterea copilului pina la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul pentru cresterea copilului pina la 2 ani

DACA AM 11 LUNI SI 3 ZILE PINA LA DATA NASTERI COPILULUI POT BENEFICIA DE LEGEA NOUA CU CEI 85% DIN MEDIA VENITURILOR NETE PE CELE 12 LUNI LUCRATE?
SUNT CALCULATE SI PRIMELE,BONURILE DE MASA ETC?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 2 Februarie 2009
Ca sa beneficitai de indemnizatia pentru CIC, trebuie sa aveti 12 luni anterior datei nasterii copilului in care ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Bonurile de masa nu se iau in considerare la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru CIC.
În calculul celor 12 luni prevăzute se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenţă, lună întreagă.
Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute de lege (perioade asimilate).
Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut mai sus.

:offtopic:
Nu mai scrieti cu majuscule, intrucat aceasta scriere este considerata o incalcare a Regulamentului de postare pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot lua concediu de crestere a copilului? cosmi24 cosmi24 am intrerupere o luna pe cartea de munca... mai pot beneficia de concediu de crestere a copilului si implicit de indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului caty_catty2000 caty_catty2000 buna ziua as dori sa adresez si eu o intrebare daca sunt angajata la 11 nov 2008 si urmeaza sa nasc in jurul datei de 1 nov 2009 primesc indemnizatie pt ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare indemnizatie crestere copil sce76 sce76 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti: A) in conditiile in care exista 12 luni de cotizare anterioare nasterii copilului, dar cu o intrerupere de 2 luni, sunt ... (vezi toată discuția)