Aud ca nu este posibil sa se opereze simultan doua mentiuni la Oficiul Reg. Comertului pentru aceeasi soc. comerciala. In speta o cesiune de parti sociale cu renuntarea unor asociati la aceasta calitate si o schimbare de sediu. De ce nu ar putea fi facute simultan aceste doua mentiuni si republicat actul constitutiv cu ambele modificari ?
Ba se poate, cine v-a spus contrariul? Sau poate va referiti la faptul ca duceti la registru in acelasi timp 2 dosare, unul cu cesiunea si unul cu sediul? Nu, asa ceva nu se poate, dar puteti ingloba intr-o singura AGA ambele probleme si sa aveti un singur act constitutiv.
Stimate unmoeglich,
se poate si ce ziceti dvs., dar tineti cont de urmatoarele aspecte: cesiunea de parti sociale se trimite spre publicare in Monitorul Oficial, apoi se asteapta 30 zile timp in care curge termenul in care se poate face opozitie de orice persoana fizica sau juridica interesata. La majoritatea cesiunilor de parti sociale D.G.F.P. face opozitie, deoarece exista datorii pe societate.
Asadar, este recomandat ca cesiunea de parti sociale sa fie facuta prin mentiune separata, iar ulterior, daca nu exista probleme, sa fie schimbat si sediul social printr-o alta mentiune. ORC-ul ii pune in vedere aceste aspecte, nu stiu de ce a mai intrebat si pe acest forum atata timp cat a avut informatia corecta direct de la sursa ca sa zic asa. Clientul hotaraste in final ..... sunt banii lui ...
Sa facem distinctie intre ceea ce este legal si ceea ce este mai profitabil pentru o anumita situatie. Omul nu a intrebat daca este mai bine, a intrebat daca se poate sau nu!
Inteleg situatia. Nu ORC-ul a prezentat-o asa, ci unul dintre asociati, si a prezentat-o ca venind de la "avocata" lui. Ori, eu nu auzisem de o asemenea interdictie. Am inteles situatia de mai sus, dar nu este cazul, societatea neavand nici un fel de datorii.
De obicei in astfel de situatii se mai temporizeaza treaba pentru ca cei care raman in societate nu au chef sa-si caute alt sediu social si atunci invoca diverse motive... Si dupa ce ati iesit, mai greu, actiune in instanta de radierea sediului social, daca nu vor de bunavoie. banuiesc ca sediul este al persoanei care iese din societate?!