Am doua societati cu raspundere limitata si trebuie sa rezolv urmatoarele probleme:
1. La societatea 1 sunt asociat unic si am cedat o parte din partile sociale altei persoane fizice. Asadar societatea in urma cesiunii o sa aiba doi asociati. Azi am depus actele la ONRC. Am inteles ca o sa existe cea de-a doua etapa.
2. La societatea 2 am fost asociat cu alta persoana fizica, care mi-a cedat toate partile sociale pt a deveni la aceasta societate asociat unic. Pt. a realiza toate formalitatile pt la ONRC, trebuie sa astept sa rezolv cu documentele de la societatea 1.
Intrebarea mea este cum pot sa rezolv mai repede pt societatea 2, pot sa depun documentele dupa rezolvarea primei etape de la societatea 1 sau cum pot rezolva mai repede?
Trebuie sa asteptati publicarea in Monitorul Oficial a hotararii prin care ati cesionat partile sociale din societatea 1. Eu ma intreb cum v-a primit la ORC ambele mentiuni? Daca face cineva opozitie la hotararea de cesiune - societatea 1 si ramaneti in continuare asociat unic? Legea nu permite sa fiti asociat unic in doua sau mai multe societati comerciale ....
Am facut mentiunea doar la societatea 1, pt a doua nu am depus nimic, urmeaza dupa rezolvarea societati 1. Cum pot rezolva foarte urgent cu ambele societati?
Abia dupa ce trece termenul de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial cel care a dobandit partile sociale de la dvs. poate merge mai departe cu depunerea actului constitutiv actualizat si restul la societatea 1. Dupa ce iese aceasta mentiune prin care el devine asociat unic, puteti depune actele privind cesiunea partilor sociale la societatea 2. Nu se poate urgenta in nici un fel.
Cesiune srl
cosmin8917
Buna seara,
Am doua societati cu raspundere limitata si trebuie sa rezolv urmatoarele probleme:
1. La societatea 1 sunt asociat unic si am cedat o parte ... (vezi toată discuția)