avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune SRL

Buna seara,

Am doua societati cu raspundere limitata si trebuie sa rezolv urmatoarele probleme:
1. La societatea 1 sunt asociat unic si am cedat o parte din partile sociale altei persoane fizice. Asadar societatea in urma cesiunii o sa aiba doi asociati. Azi am depus actele la ONRC. Am inteles ca o sa existe cea de-a doua etapa.
2. La societatea 2 am fost asociat cu alta persoana fizica, care mi-a cedat toate partile sociale pt a deveni la aceasta societate asociat unic. Pt. a realiza toate formalitatile pt la ONRC, trebuie sa astept sa rezolv cu documentele de la societatea 1.
Intrebarea mea este cum pot sa rezolv mai repede pt societatea 2, pot sa depun documentele dupa rezolvarea primei etape de la societatea 1 sau cum pot rezolva mai repede?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cosmin8917 , utilizator 15:29, 2 Aprilie 2014
Intrucat nu puteti detine calitatea de asociat unic in doua societati comerciale, solutiile ar fi urmatoarele:
1. Depuneti la registrul comertului documentele pentru cesionare de parti sociale in societatea 2 cel mai devreme in ziua in care veti depune documentele de cesionare pentru societatea 1 (etapa a II-a)
2. Daca inca nu ati depus la registrul comertului documentele pentru publicare la M. Of a cesiunii de parti sociale pentru societatea 1, alegeti in aceasta societate varianta de majorare de capital social prin cooptarea unui nou asociat (mentiune care se rezolva de regula in 5 zile), iar concomitent depuneti cesiunea de partil sociale si pentru societatea 2.
Pentru majorarea de capital social vedeti articolul Avocat.net.
www.avocatnet.ro/content/art...
Buna ziua,

Pt. societatea 1 am depus deja documentele privind cesiunea de parti sociale, din pacate nu am stiut de solutia mentionata de dvs., respectiv de majorare de capital social.

Va multumesc si sper sa pot rezolva urgent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale srl cosmin8917 cosmin8917 Buna ziua, Am doua societati cu raspundere limitata si trebuie sa rezolv urmatoarele probleme: 1. La societatea 1 sunt asociat unic si am cedat o parte din ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cosminagherase Cosminagherase Buna ziua! Va rog frumos un sfat, in urmatoarea situatie: unicul asociat al unui SRL doreste sa coopteze o alta persoana din afara societatii, prin cesionarea ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale olden olden care este procedura scurta pentru cesionare parti sociale firma SRL exclus 30 zile publicare in M.O.F ? multumesc (vezi toată discuția)