Buna ziua,
Am construit o casa P+E printr-o firma de constructii urmand a lua un credit pt ea. Casa este intr-un cartier rezidential in care se construiesc case in majoritate de o firma de constructii cunoscuta .
La momentul in care casa a fost in stadiul : la cheie la parter, la gri la etaj, utilitati ( apa, gaz, curent, fosa septica) existente, gard din lemn si beton, am chemat evaluatorul pentru o evaluare necesara la banca . Mi-a evaluat casa la stadiul respectiv la 73.000 ( cu tot cu teren ) si au considerat ca pentru finalizarea etajului pana la stadiul la cheie mai e nevoie de 7.000 eur. Adica toata casa la cheie ar fi 80.000 .
Casele din cartierul respectiv cu aceleasi finisaje, utilitati, mp casa, aceeasi mp teren , etc , adica perfect comparabile se vand cu preturi intre 91.000 si 95.000 .
Dar la evaluare nu s-au luat in calcul aceste case comparabile, ci altele, care sunt de ex. P+M, cu mansarda la rosu si total necompartimentata, fara utilitati, fara gard.
Pentru ca nu mi-a evaluat casa suficient, nu pot lua credit si am probleme cu finantarea.
Pot contesta cumva evaluarea ( pe care am platiti 500 ron ) sau pot da in judecata firma de evaluare pentru ca nu a facut o evaluare corecta ?
Multumesc anticipat,
Veronica
Multumesc de raspuns. Ar trebui sa ridic aceste obiectiuni in scris la firma de evaluare ?
Intre timp, a venit un alt evaluator care a evaluat corect casa, dar a trebuit sa platesc din nou evaluarea . As vrea sa recuperez valoarea primei evaluari ? Cum sa fac acest lucru ?
Partaj
71Ica
buna dimineata, as avea si eu o intrebare, cum se face o evaluare pentru un partaj, se ia un anunt din ziare de la o firma cu pretul pe metru patrat pentru o ... (vezi toată discuția)