avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Evaluare casa construita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Evaluare casa construita

Buna ziua,
Am construit o casa P+E printr-o firma de constructii urmand a lua un credit pt ea. Casa este intr-un cartier rezidential in care se construiesc case in majoritate de o firma de constructii cunoscuta .
La momentul in care casa a fost in stadiul : la cheie la parter, la gri la etaj, utilitati ( apa, gaz, curent, fosa septica) existente, gard din lemn si beton, am chemat evaluatorul pentru o evaluare necesara la banca . Mi-a evaluat casa la stadiul respectiv la 73.000 ( cu tot cu teren ) si au considerat ca pentru finalizarea etajului pana la stadiul la cheie mai e nevoie de 7.000 eur. Adica toata casa la cheie ar fi 80.000 .
Casele din cartierul respectiv cu aceleasi finisaje, utilitati, mp casa, aceeasi mp teren , etc , adica perfect comparabile se vand cu preturi intre 91.000 si 95.000 .
Dar la evaluare nu s-au luat in calcul aceste case comparabile, ci altele, care sunt de ex. P+M, cu mansarda la rosu si total necompartimentata, fara utilitati, fara gard.
Pentru ca nu mi-a evaluat casa suficient, nu pot lua credit si am probleme cu finantarea.
Pot contesta cumva evaluarea ( pe care am platiti 500 ron ) sau pot da in judecata firma de evaluare pentru ca nu a facut o evaluare corecta ?
Multumesc anticipat,
Veronica
Cel mai recent răspuns: volar , utilizator 15:19, 5 Decembrie 2012
Putet ridica obiectiuni la expertiza de evaluare
Multumesc de raspuns. Ar trebui sa ridic aceste obiectiuni in scris la firma de evaluare ?
Intre timp, a venit un alt evaluator care a evaluat corect casa, dar a trebuit sa platesc din nou evaluarea . As vrea sa recuperez valoarea primei evaluari ? Cum sa fac acest lucru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa la cheie ce inseamna termenul de "casa la cheie", va rog? ... divergentu divergentu Casa la cheie Ce inseamna termenul de \"casa la cheie\", va rog? Am incheiat un contract cu un constructor pentru casa la cheie. Am achizitionat terenul si ... (vezi toată discuția)
Partaj 71Ica 71Ica buna dimineata, as avea si eu o intrebare, cum se face o evaluare pentru un partaj, se ia un anunt din ziare de la o firma cu pretul pe metru patrat pentru o ... (vezi toată discuția)
Raport expertiza tehnica "eronata?!" om32 om32 Buna ziua! Intrun proces de partaj s-a cerut raport de expertiza tehnica asupra unui imobil , casa situata pe o suprafata de teren de 2000 mp.respectiv ... (vezi toată discuția)