avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... partaj
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

partaj

buna dimineata, as avea si eu o intrebare, cum se face o evaluare pentru un partaj, se ia un anunt din ziare de la o firma cu pretul pe metru patrat pentru o casa la cheie si se inmulteste cu metri patrati de la casa pentru care trebuie facut partajul, s-au trebuie facute alte calcule? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:13, 4 Decembrie 2015
Evaluarea se face obligatoriu prin intermediul unei expertize tehnicee specialitatea constructii efectuata de un expert tehnic judiciar desemnat de instanta printr-o tragere la sorti.

Aveti posibilitatea de a va angaja un expert parte de aceeasi specialitate ca si cel desemnat de instanta.
multumesc pentru raspuns, am avut expert dat de instanta, dar dumnealui a luat un anunt dintr-un ziar cu o firma care face case la cheie a luat pretul de 335 Euro/mp si a inmultit cu suprafata utila a imobilului care trebuie facuta evaluarea, este corect asa?
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2015
71Ica, utilizator
Aveti posibilitatea sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza si sa le depuneti in scris, cu nr. de inregistrare/ data primit de la arhiva tribunalului, la dosarul cauzei. La obiectiuni atasati documente certe care sa va sustina punctul de vedere.
Instanta va analiza observatiile dvs. si dupa caz, va solicita expetului sa raspunda la observatiile formulate.
In functie de concluziile raportului de expertiza, observatiile formulate de dvs. la raportul de expertiza, raspunsurile expertului la observatiile formulate si documentele existente la dosarul cauzei (inclusiv cele care au stat la baza evaluarii facute de catre expert), instanta de judecata va da o hotarare.
Expertiza judiciara se face prin convocarea partilor, studierea actelor, prezentarea la fata locului, observarea directa a imobilului si a pozitiei acestuia, daca este sau nu racordat la utilitati etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacere expertiza Roxanabrum Roxanabrum daca un expert a stabilit pretul de vanzare al unei garsoniere ca fiind cu 1/3 mai mic decat cel pe care noi il consideram ca fiind real, nu a facut masuratori ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil ContSters325113 ContSters325113 Buna ziua! Rog pareri in urmatoarea speta: La partaj bunuri comune s-a cerut expertiza de evaluare a unui imobil.Cum trebuie sa procedeze expertul in cazul ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza mobexport mobexport Buna ziua Va intreb pentru a o ajuta pe o prietena intr-o problema cu privire la un proces de partaj. Procesul se judeca in alta localitate (nu cea in care se ... (vezi toată discuția)