avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de muncã, cine opereazã în REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de muncã, cine opereazã în REVISAL

Bună ziua,
Am şi eu o problemă pe care doresc să o rezolv dar nu ştiu cui trebuie să mă adresez pentru că se pare că suntem înconjuraţi numai de incompetenţi.
În anul 2000 mi-am luat cartea de muncă de la societatea la care lucram şi am plecat din ţară( tot atunci încheindu-mi-se şi contractul de muncă). Este vorba de Romtelecom, unde am lucrat aprox. 10 ani. Întrebarea mea este următoarea :
- cine operează în acest program REVISAL , fostul angajator sau orice inspector de la Casa de Pensii sau Ag. Teritorială de muncă ?
Incompetenţii de la Romtelecom, cei de la Resurse Umane, mă trimit la Casa de Pensii , iar depăşiţii ăia de la Casa de pensii mă trimit la Romtelecom.
Menţionez că am nevoie de o adeverinţă cu stagiul de cotizare pentru cei 10 ani lucraţi la Romtelecom, iar cei de la RTC mă trimit la casa de pensii unde eu nu figurez cu niciun an lucrat tocmai pt că nu s-a operat în acest REVISal.
Aştept răspunsul dvs. Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: murdareai , utilizator 20:12, 28 Noiembrie 2012
Nici nu avea cum sa se opereze in Revisal in anul 2000 pentru ca programul nu exista.
Dovada vechimii in munca la acea data o faceti cu carnetul de munca.

Pentru o adeverinta de vechime adresati-va angajatorului:

Art. 8 alin. 3 HG 500/2011:

La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat să îi elibereze acestuia:

a)copii ale documentelor existente în dosarul personal;

b)copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

Refuzul angajatorului de a va elibera aceste documente constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 1000 lei.
Daca a avut carnet de munca pentru ce sa mai solicite adeverinta de vechime? .. s-a scris ca s-a pierdut carnetul de munca ?

REVISAL este operabil incepand cu data de 01..01.2007, cand s-au inregistrat toti salariatii activi la 31.12.2006 ... daca dvs ati incetat raportul de munca in 2000 , atunci nu aveti cum sa figurati in REVISAL...

Casa de Pensii nu are nicio legatura cu REVISAL ... ceea ce stiti dvs va duce in eroare fata de prevederile legale in materie.
Poate nu a fost completat...
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Este doar o presupunere si nu o certitudine .. cunoscand cum se lucreaza la acea societate imi este greu de acceptat ca nu i s-a completat carnetul de munca , iar informatiile pe care le sustine cu REVISAL-ul sunt total eronate ...
Aveti dreptate.

Alte discuții în legătură

Carnetul de munca Valeriano Valeriano Buna seara. Nu inteleg prea bine la ce se refera HG 1456/2009 pentru modificarea alin.6 art.2 dinHG 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de munca a ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca crai crai Buna ziua, am predat la scanat carnetele de munca prin ITM in 2008 si acum sunt colegi de RU care spun ca mai trebuie predate o data si la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Carnete munca eujad eujad ce carnete de munca tb duse la ITM pentru scanat?lka sfarsitul inscrierilor tb pusa stampila si semnatura conducatorului societatii? (vezi toată discuția)