avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cazul in care este incalcata perioada de proba ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cazul in care este incalcata perioada de proba pentru eliberare conditionata ...

In cazul in care este incalcata perioada de proba pentru eliberare conditionata, cum se socoteste, de la pronuntarea definitiva a primei infractiuni pana la pronuntarea definitiva a urmatoarei infractiuni (daca aceasta este probata) ?
Multumesc anticipat, Diana T.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:22, 4 Februarie 2009
Daca noua infractiune este savarsita dupa ramanerea definitiva a infractiunii vechi dar inainte de a se fi implinit termenul de incercare e in stare de recidiva postcondamnatorie si poate duce la revocarea suspendarii conditionate a primei infractiuni si chiar la adaugarea unui bonus (spor)... dar in functie de situatie (mai rar) se poate si mentine suspendarea si sporul sa nu fie adaugat...
doresc sa stiu daca revocarea se calculeaza de la sntinta definitiva a faptei anterioare, Va multumesc !
Pedeapsa se consideră executată dacă în intervalul de timp de la liberare şi până la împlinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune. Dacă în acelaşi interval cel liberat a comis din nou o infracţiune, instanţa, ţinând seama de gravitatea acesteia, poate dispune fie menţinerea liberării condiţionate, fie revocarea. În acest din urmă caz, pedeapsa stabilită pentru infracţiunea săvârşită ulterior şi restul de pedeapsă ce a mai rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani.
...problema nu ma priveste personal, ci pe varul meu care a fost condamnat pentru fuga de la locul accidentului, la pedeapsa de 18luni cu executare, in cele din urma a fost gratiat cu decretul din 2002, iar in sentinta definitiva a fost condamnat 18luni la locul de munca fiind gratiate, apoi dupa 2 sau trei ani (nu stiu exact) a fost implicat cu un individ care era urmarit (filaj), varul meu nu a asvarshit nici-o fapta dar i sa retinut intentia, deci tentativa de uz de fals, in conditiile in care nu sa gasit obiectul falsificat despre care se discuta, in cele din urma a fost condamnat si i sa revocat si gratierea, iar in speta as vrea sa stiu daca perioada de incercare se poate calcula pana la sentinta definitiva a ultimei fapte comise,
Ori eu nu pricep la ora asta, ori dvs. nu stiti sa explicati.
In primul rand, ati mai deschis un topic din care se intelege cu totul altceva. Topic pe care o sa-l inchid pentru ca este impotriva regulamentului sa postati aceeasi cerere de mai multe ori.

Acum, daca puteti am vrea si niste date clare pentru ca in lipsa lor o sa primiti diferite raspunsuri si nici unul n-o sa se potriveasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind se considera o pedeapsa executata ovidiupirvu ovidiupirvu am avut condamnare 1 an din care am executat 7 luni. pedeapsa se considera executata cind am fost eliberat dupa cele7 luni sau cind se face anul complect (vezi toată discuția)
Buna seara as dori si eu un raspuns petru reabilitare petrica1989 petrica1989 as dori si u sa stiu dupa cat timp pot sami fac si eu reabilitarea in anul 2008 am fost condamnat de judecatoria sector 2 la pedeapsa de 5 ani cu inchisoare ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto iobava iobava in 2008, 15 octombrie, am fost depistat cu alcoolemie drept pentru care am fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare, definitiv, in aprilie 2013. In luna ... (vezi toată discuția)