avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cind se considera o pedeapsa executata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cind se considera o pedeapsa executata

am avut condamnare 1 an din care am executat 7 luni. pedeapsa se considera executata cind am fost eliberat dupa cele7 luni sau cind se face anul complect
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:49, 3 Iulie 2013
ART. 61 c.p.
Efectele liberării condiţionate
Pedeapsa se consideră executată dacă în intervalul de timp de la liberare şi până la împlinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune. Dacă în acelaşi interval cel liberat a comis din nou o infracţiune, instanţa, ţinând seama de gravitatea acesteia, poate dispune fie menţinerea liberării condiţionate, fie revocarea. În acest din urmă caz, pedeapsa stabilită pentru infracţiunea săvârşită ulterior şi restul de pedeapsă ce a mai rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani.
Revocarea este obligatorie în cazul când fapta săvârşită este o infracţiune contra siguranţei statului, o infracţiune contra păcii şi omenirii, o infracţiune de omor, o infracţiune săvârşită cu intenţie care a avut ca urmare moartea unei persoane sau o infracţiune prin care s-au produs consecinţe deosebit de grave.
Mai pe scurt, cand se face anul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara as dori si eu un raspuns petru reabilitare petrica1989 petrica1989 as dori si u sa stiu dupa cat timp pot sami fac si eu reabilitarea in anul 2008 am fost condamnat de judecatoria sector 2 la pedeapsa de 5 ani cu inchisoare ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto iobava iobava in 2008, 15 octombrie, am fost depistat cu alcoolemie drept pentru care am fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare, definitiv, in aprilie 2013. In luna ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere anulat,calcul termen! remus11 remus11 Buna seara,speta este urmatoarea: Y este condamnat pentru infractiuni la legea circulatiel la o pedeapsa de 1 an cu executare+o pedeapsa de 3 ani cu executare ... (vezi toată discuția)