avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plati compensatorii la concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plati compensatorii la concediere

CCM al unei societati, prevede acordarea unui nr. de salarii compensatorii la concedierea salariatilor din motive ce nu tin de persoana sa: art. 65 si 66 Codul muncii.
De regula, in perioada de preaviz, salariatul in cauza intra in concediu medical, sta in concediu medical vreo trei luni dupa care revine, isi continua preavizul si abia apoi i se desface contractul de munca.
Intrebare: pot reduce nr. de salarii compensatorii in functie de numarul de zile de concediu medical efectuat in perioada de preaviz?
N-am ce face, asta-i tema !!!! Intreb si eu, poate are cineva vreo idee.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 2 Decembrie 2012
Nici nu este obligatoriu prin lege sa acordati salarii compensatorii.
Daca insa le acordati, in urma negocierilor cu sindicatul se pot introduce anumite clauze privind acordarea diferentiata a acestora...
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
E totusi vorba de concediu medical. Ce vina are omul ca s-a imbolnavit ?
Nu este discriminare ?
Concediul medical suspenda preavizul. Salariatul tot atatea zile de preaviz va efectua.
Salariile compensatorii insa se pot acorda diferentiat in functie de negocierile cu sindicatul, negocieri care se pot regasi in CCM...
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Suna a discriminare .. in principiu , salariile compensatorii se acorda in functie de vechimea in munca si nu in functie de zilele de concediu medical ...
La topicul acesta www.avocatnet.ro/content/for...
nu ati mai spus ca e discriminare...:)
Si eu am spus ca in baza negocierii cu sindicatul se pot stabili anumite criterii de acordare a acestor beneficii extra salariale...
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Probleme salarizari stelamudura stelamudura Buna ziua si bine v-am regasit. 1. In CCM, la capitolul Conditii de munca, protectie sociala, protectia muncii si P.S.I., este un articol care suna asa: ... (vezi toată discuția)
Prima de craciun Alexandra Roman Alexandra Roman Buna ziua, Anul trecut am primit din partea firmei unde lucrez o prima de Craciun echivalenta unui salariu. Ni s-a spus ca nu este al 13-lea salariu ci un ... (vezi toată discuția)
Este clauza abuziva? shadow_figure shadow_figure Buna ziua, in conditiile in care contractul colectiv de munca prevede plata a 1/2 din salariu, cu titlu de prima, tuturor salariatilor angajati la data platii, ... (vezi toată discuția)