Locuiesc de 6 ani la o matusa , ne intelegem bine , dar nu vrea sa mearga cu mine la politie sa imi faca carte de identitate . Motivul : ii e frica ca ii pot vinde casa ! ( are 71 de ani , e normal la varsta ei ) .
Asa ca , de 6 ani imi fac , din an in an , carte de identitate provizorie , unde imi apare insa vechea adresa , o garsoniera unde am stat cu chirie 3 ani , in celalalt capat al orasului . Toate actele primite fara sa stiu in prealabil - amenzi , citatii - ajung acolo , ma duc sa votez intr-un sector in care nu stau...
E ceva de facut ? Pot sa o oblig , legal binenteles , sa imi rezolve situatia ?
Multumesc .
Nu o puteti obliga. Rezolvati pe cale amiabila. Incercati sa II explicati ca o ajutati ca nu I puteti vinde casa ca nu aveti cum. Luarea in spatiu nu inseamna a fi proprietar.
Nu o puteti obliga. Este dreptul ei sa ia pe cineva in spatiu sau nu. Riscul este ca , daca va ia in spatiu, si nu va mai intelegeti, nu va poate da afara decat printr-un proces de evacuare. Deci nu poate fi obligata sa actioneze in sensul celor dorite de dvs.
[Editat - Nu mai scrieti cu majuscule, este extreme de greu de citit. In plus, la pct.1.2. din Regulament scrie: Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.]
Daca nu vrea sa va faca o noua carte de identitate acolo, macar sa va faca o resedinta. In acest fel ati locui la dumneaei cu forme legale. Se si sanctioneaza gazduirea unei persoane pe o perioada mai mare de 30 de zile...