avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nu vrea sa imi faca carte de identitate !!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nu vrea sa imi faca carte de identitate !!

Locuiesc de 6 ani la o matusa , ne intelegem bine , dar nu vrea sa mearga cu mine la politie sa imi faca carte de identitate . Motivul : ii e frica ca ii pot vinde casa ! ( are 71 de ani , e normal la varsta ei ) .
Asa ca , de 6 ani imi fac , din an in an , carte de identitate provizorie , unde imi apare insa vechea adresa , o garsoniera unde am stat cu chirie 3 ani , in celalalt capat al orasului . Toate actele primite fara sa stiu in prealabil - amenzi , citatii - ajung acolo , ma duc sa votez intr-un sector in care nu stau...
E ceva de facut ? Pot sa o oblig , legal binenteles , sa imi rezolve situatia ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 19:40, 7 Decembrie 2012
Nu o puteti obliga. Rezolvati pe cale amiabila. Incercati sa II explicati ca o ajutati ca nu I puteti vinde casa ca nu aveti cum. Luarea in spatiu nu inseamna a fi proprietar.
Incercati sa fiti luat in spatiu de o alta persoana, ruda, prieten, cunoscut.
Nu o puteti obliga. Este dreptul ei sa ia pe cineva in spatiu sau nu. Riscul este ca , daca va ia in spatiu, si nu va mai intelegeti, nu va poate da afara decat printr-un proces de evacuare. Deci nu poate fi obligata sa actioneze in sensul celor dorite de dvs.

[Editat - Nu mai scrieti cu majuscule, este extreme de greu de citit. In plus, la pct.1.2. din Regulament scrie: Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.]
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2012
Ares-3, moderator
Daca nu vrea sa va faca o noua carte de identitate acolo, macar sa va faca o resedinta. In acest fel ati locui la dumneaei cu forme legale. Se si sanctioneaza gazduirea unei persoane pe o perioada mai mare de 30 de zile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere creanta in arhiva electronica de garantii reale mobiliare-opozabilitate terti marysa_2u marysa_2u AM PRIMIT O NOTIFICARE PRECUM CA DATORIA MEA SA INSCRIS IN ARHIVA ELECTRONICA DE GARANTII IMOBILIARE....CE INSEAMNA MAI EXACT? (vezi toată discuția)
Chemarea in garantie a partii care a incasat rovigneta ContSters159316 ContSters159316 am un pvcontraventie pentru neplata rovigneta . in realitate rovigneta a fost platita insa cei care au incasat rovigneta au incasat gresit adica au ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata carsim4 carsim4 Mai pot recupera in 2012 cheltuielile de judecata obtinute in baza unei sentinte irevocabile in anul 2009? Sau este prea tarziu sa apelez la un executor ... (vezi toată discuția)