avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa in gestiune

Sunt angajat la societatea x de 4 ani in functia de ag. vanzari .In toata aceasta perioada am incercat sa-mi respect toate atributiile specificate in fisa postului,insa in ultima perioada m-i s-au adus o serie de acuzatii la care nu sunt vinovat(lipsa in gestiune).Societatea noastra distribuie produse en-gros pe baza unei facturi fiscale sau al unui AVIZ DE EXPEDITIE .In ultimul an s-au schimbat mai multe programe de facturare,drept urmare s-a schimbat si modul de gestionare a avizelor de expeditie.Marfa expediata diferitilor clienti era trecuta prn gestiunea unui agent de vanzari(sub forma unui magazin fictiv)iar la sfarsitul zilei se taia un monetar pe sumele incasate de la respectivii clienti.In perioada anterioara pe spatele fiecarui monetar se trecea numarul avizului din care s-a incasat in respectiva zi si puteai avea o evidenta clara a sumelor incasate si a celor restante. Dupa schimbarea programului de facturare s-a trecut la un sold total pe gestiune , trecandu-se pe monetar doar suma incasata in acea zi ,nu si avizele din care s-au incasat acesti bani.In aceasta gestiune se opera si in lipsa mea la solicitarea oricarui client care solicita marfa direct din depozit altfel putandu-se omite a ma inregistra cu acel aviz .Din toate aceste procedee complicate eu am iesit cu o lipsa majora in gestiune pe care administratorul firmei sustine ca trebuie sa o platesc .Doresc un sfat in aceasta privinta. Mentionez ca avizele de expeditie sunt valabile doar in cadrul aceleeasi firme ,nu pentru vanzarea en-gros catre clienti .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 4 Februarie 2009
Sunteti agent de vanzari sau gestionar? nu inteleg de ce se facea vanzare pe baza de aviz cand documentul financiar contabil care evidentiaza vanzarea unei marfi este factura? Avizul este si el valabil in anumite situatii dar in termen de cel mult 30 zile trebuie sa i se emita factura fiscala clientului.
Va rog sa imi scrieti mai multe despre speta. Ca nu prea inteleg care ar fi raspunderea d-voastra in cazul in care sunteti agent de vanzari si nu aveti gestiune in cazul unei lipse. Sau sa inteleg ca politica firmei era ca agentul sa ia marfa cu el si sa o dea clientilor pe baza de aviz si incasa banii cu numerar, fara chitanta. Daca este asa "miroase" a evaziune fiscala.
functia mea este de agent vanzari, marfa nu o port cu mine in masina,ci este distribuita de catre soferul de camion+manipulantul.Eu doar preiau comenzile de la clienti si incasez banii de pe avize si facturi .avizele nu s-au facturat niciodata,ele au fost incasate ca atare.s-au emis si facturi dar in nr mic independente de avize. problema mea este ca ma scoate lipsa doar la avize pe baza extrasului din calculator.
Pai.........nu vad cum sa va atraga raspunderea.
cum sa procedez sa-mi salariile restante plus garantia care mi-a fost retinuta pe toata durata contractului ? mentionez ca nu am demisionat inca din functie dar mi s-au retras toate atributiile , nu am primit nici un avertisment scris dar se pun presiuni asupra mea
Depuneti o sesizare la ITM sau deschideti o actiune in instanta pentru neplata salariilor.
Garantia o veti primi la incetare c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si casa de marcat fiscala letitias letitias Am o firma en gross.As dori sa stiu daca in acelasi spatiu cu marfa am voie sa lucrez cu facturi si cu casa fiscala pentru vanzari en gross si en ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru adrianabresug adrianabresug avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea marfurilor alina.morutan alina.morutan La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la ... (vezi toată discuția)