avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

am un frate ce a avut un apartament cumparat de el , si la facut donatie mamei care intre timp a decedat ,eu ca frate am vrun drept ,am vrut sa il vindem la cineva care lo-au credit din banca si ne-au spus ca banca nu poate sa le puna garaniti pe imobilul care urmau sa il cumpere de la noi ne-am lovit de acea donatie
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
r-c-cipi, utilizator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:21, 27 Noiembrie 2012
Dvs. veti mosteni cota care vi se cuvine in urma decesului mamei (cota care depinde cati mostenitori mai sunt)...
am mai intrebat ,si mi sa spus ca ,donatorul poate sa atace donatia si apartamentul se intoarce in proprietatea lui ,si ca nici succesunia nu poate fi facuta pentru caest apartament
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
r-c-cipi, utilizator
Donatorul nu mai are de ce sa atace donatia, donatara (mama) a decedat avand calitatea de proprietar al garsonierei, deci dezbateti succesiunea dupa mama la un notar public din localitatea unde a avut decedata ultimul domiciliu. Daca nu mai exista alti mostenitori (sot, alti copii), dvs cu fratele impartiti garsoniera (si alte bunuri care au fost ale mamei) in cote egale de 50% fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! act de moștenire menționez că tatăl meu a decedat ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Act de moștenire Menționez că tatăl meu a decedat în urma cu 9 ani ,nu am făcut cu mama mea dezbaterea moștenirii după tata. Mama vrea ... (vezi toată discuția)
As dori si eu cateva sfaturi :) luminisiumbre luminisiumbre Buna ziua,iata problema mea: 1):Mama mea are 4 fete din prima casatorie(in concubinaj)printre care ma numar si eu...doua surori ale mele,sunt plecate in ... (vezi toată discuția)