avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort...

buna seara,... ma poate sfatui cineva cum po sa optin un divort daca eu nu sunt in tara...dar sotul e.. care sunt conditiile si ce sanse am sa pot obtine acest divort... trebuie sa mentionez faptul ca din aceasta casatorie este un copil si din pacate este cu el... am vreo sansa sa obtin divortul si copilu daca nu sunt in tara...?multumesc
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 12:01, 28 Noiembrie 2012
Dvs vreti sa cereti divortul sau sotul ? Copilul ce varsta are si de cat timp sunteti plecata ?
Pentru motive temeinice ( contract de munca, rezidenta in alta tara- in cazul dvs) , puteti imputernici un avocat sa va reprezinte la divort.
Cu copilul.. e mai greu si de durata, veti cere sa vi se faca acolo unde sunteti ancheta sociala sa se vada in ce conditii ar creste copilul, depinde si de dorinta copilului daca e mai maricel ( copilul care a implinit 10 ani va fi ascultat in camera de consiliu de judecator ), de cum e ingrijit acum si de cand fara ajutorul dvs etc.
Cereti deci, divortul, ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun, copilul sa aiba domiciliul la dvs unde sunteti acum, pensie de la tata pt intretinerea copilului, sa reveniti sau nu la numele avut inainte de casatorie si sa nu uitati sa cereti acordul instantei si pt a-i face copilului pasaport daa vi se aproba sa-l luati la dvs.
Instanta va decide pe baza probelor ce se vor aduna la dosar.
da eu vreau sa cer divortul, copilu are patru ani si momentan stau in apartamentul parintilor mei, sunt plecata de un an de zile si leam trimis si bani pentru intretinere.. ma poate reprezenta un avocat la proces fara sa ma prezint eu? multumesc
un avocat va putea sa va reprezinte daca va avea procura notariala in acest sens, intrucat in procesul de divort este nevoie de prezenta personala a reclamantului.

locuinta minorului poate fi stabilita la domiciliul dv din strainatate, daca faceti dovada unui domiciliu si daca aveti conditii pentru a creste copilul acolo.

se va dispune efectuarea unei anchete sociale la locuinta dv.
mai mult, va trebui sa explicati cine va avea grija de copil cat timp dv veti fi la munca, pentru ca un copil de patru ani nu poate fi lasat nesupravegheat, va trebui sa va interesati sa-l inscrieti la o gradinitia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc divort cristina333 cristina333 buna ziua, sint din iasi si am 33 ani, am un baietel de 6 ani, dar de 4 ani nu imi mai iubesc sotul si nu mai vreau sa stau casatorita cu el din foarte multe ... (vezi toată discuția)
Copil minor andreibanu1985 andreibanu1985 vreau sa aduc copilu minor in germania precizez ca mama si copilu au stat 6 luni au acte aici si a mers acasa si acum nu mai vrea sa vina.credeti ca am sanse ... (vezi toată discuția)
Sunt abuzata fizic si verbal, vreau sa divortez Olivia22 Olivia22 Buna seara Am si eu o intrebare la dumneavoastra si va rog mult sa ma ajutati. Sunt casatorita in Romania. Eu sunt originara din Republica Moldova. Impreuna ... (vezi toată discuția)