avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... doresc divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

doresc divort

buna ziua, sint din iasi si am 33 ani, am un baietel de 6 ani, dar de 4 ani nu imi mai iubesc sotul si nu mai vreau sa stau casatorita cu el din foarte multe motive, nepotrivire de caracter, multe certuri s.a.m.d....doresc sa divortez dar imi este frica ca sotul imi va lua copilul, mentionez ca vrea sa plec in strainatate impreuna cu copilul la o verisoara pentru a-mi incepe o viata noua...ce sanse am sa ramin cu copilul si sa se termine divortul f repede daca sotul nu este deacord?MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS:)
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 10:12, 4 Februarie 2013
In lipsa acordului din partea sotului va trebui sa va adresati instantei de judecata cu cererea de divort, sa solicitati stabilirea locuintei minorului la domiciliul dv, obligarea tatalui la pensie de intretinere, revenire/nu la numele avut anterior casatoriei.

Daca se stabileste locuinta copilului la domiciliul dv din tara, nu veti putea iesi cu copilul din tara decat cu acordul expres al sotului dat in fata notarului public.

Daca doriti sa se stabileasca locuinta minorului la domiciliul dv din strainatate trebuie sa faceti dovada unui domiciliu, urmand ca acolo sa se efectueze ancheta sociala de catre autoritatile din statul respectiv - ceea ce va determina prelungirea procesului. In plus va trebui sa dovediti ca aveti venituri cu care sa intretineti minorul, si sa dovediti ca acesta nu va ramane nesupravegheat cat timp dv veti fi la munca.

Si sotul dv poate solicita sa se stabileasca locuinta copilului la domiciliul sau, iar instanta va hotara pe baza probelor administrate: anchete sociale, martori, inscrisuri etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort... sunel sunel buna seara,... ma poate sfatui cineva cum po sa optin un divort daca eu nu sunt in tara...dar sotul e.. care sunt conditiile si ce sanse am sa pot obtine acest ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)
Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate vladutza50 vladutza50 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti: 1. in ce conditii pot divorta doi cetateti romani, casatoriti in Romania si domiciliati in Strainatate si care au doi copii ... (vezi toată discuția)