avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura pentru autoturism...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura pentru autoturism...

O zi plina de nervi, insa o sa incerc sa fiu cat mai scurt.

Ca si persoana cu dizabilitati, detinator al unui autoturism, dar fara a avea permis de conducere, am fost azi cu cumnatul meu la un birou notarial pentru a realiza o imputernicire, pentru ca cumnatul meu sa poata avea drept de a circula in afara tarii si pentru a putea sa il vanda/incheia tranzactii in numele meu cu privire la acel autoturism, eu ca persoana cu dizabilitati, neavand timp, datorita locului de munca si fara permis de conducere, ca deh, nu sunt genul sa ma avant in trafic aiurea-n tramvai si nici nu cred ca as avea dreptul la permis auto.

Pe aceasta cale, doresc sa va mentionez ca am ramas total neplacut fata de atitudinea doamnei notar cu privire la refuzul ei de a incheia respectiva imputernicire/procura speciala, bazandu-se pe niste suspiciuni pe care nici macar nu a catadicsit sa mi le comunice. Ba mai mult, atunci cand m-a invitat in biroul dansei pentru o discutie intre 4 ochi, a inceput sa ma intrebe daca am terminat liceul, unde, daca urmez vre-o facultate, daca am un loc de munca, raspunzandu-i afirmativ ca sunt angajat, dansa catalogandu-ma dupa priviri vre-un nebun dupa care incearca cineva sa profite.

Dupa aia, mi-a spus sa-i duc copie dupa certificatul de incadrare intr-un grad de dizabilitate, dupa care a refuzat din nou sa ne acorde mie si cumnatului meu acea procura speciala...

mai mentionez si ca s-a apucat sa dea telefoane, in care sa ceara parerea cu privire la cazul meu, dansa crezand ca nu sunt in deplinatatea facultatilor mentale... desi la viata mea am semnat acte mult mai importante fara sa ma ia careva drept nebun, cerand-umi certificat medico-legal, medicina muncii!!!

As dori sa stiu si eu ce fel de suspiciuni SI in baza carei legi ar fi putut avea respectivul notar dreptul sa ne refuze incheierea unei procuri, desi, eu tehnic i-am raspuns la toate intrebarile dansei, i-am adus actul respectiv. Nu mai vorbesc de faptul ca, cumnatului meu i-a trantit usa in fata.

Consider ca dansa , bazandu-se pe niste suspiciuni , doar dupa ochi, mi-a respins dreptul de semnatura pe niste acte, crezand ca cumnatul meu incearca sa profite de mine sau alte minuni, fara o judecata coerenta si tocmai de aceea, simtindu-ma jignit, ma gandesc sa fac o reclamatie la Camera Notarilor Publici, pentru ca asa ceva este strigator la cer, astfel incat am decis sa va relatez povestea mea si aici.

Sau a avea o masina la mana a doua, in tara asta reprezinta o avere imensa...

*Va voi tine la curent...
Cel mai recent răspuns: Enkde , utilizator 19:26, 5 Decembrie 2012
In opinia mea, notarul respectiv ar trebui felicitat. Mai rar se intampla sa vezi un notar care refuza sa incheie acte atunci cand are dubii cu privire la consimtamantul partii. Ca avocat care contest acte incheiate de persoane cu discernamantul afectat de catre notari care nu au pus intrebari, ma bucur sa vad ca exista si notari care isi fac datoria.
Ca sa vi se ofere si solutie (reclamatia la Camera Notarilor e gratuita si nu vi s-a incalcat un drept, ci din contra), ne puteti spune si un diagnostic?
nu inteleg pentru ce ar trebui felicitat acel notar??? a trait dansa cu mine sa stie ce capacitati am si ce nu???
adica cand a trebuit sa ma angajez, sau sa iau credit bancar, atunci nu au fost nici un fel de probleme cu capacitatea mea de a semna pe documente oficiale si vine acum o duduie cu titlul de notar sa imi spuna mie ca nu am dreptul de a semna pe un act, cum vine asta?

cat despre diagnostic, acesta este este tetrapareza spastica...
ca si idee, afectiunea nu imi afecteaza capacitatea mentala, ori pe mine respectiva atitudine a acelui notar m-a indignat efectiv.
Se pare ca doamna notar a judecat dupa aparente si a dorit sa va protejeze, crezand ca persoana pe care doriti sa o imputerniciti, profita de dvs. Probabil ca daca ati fi spus diagnosticul si ati fi explicat ca deficitul motor al membrelor, probabil asociat si cu strabism, nu afecteaza discernamantul dvs.poate ca rezultatul intalniri ar fi fost diferit.
Va inteleg frustrarea si consider ca doamna notar a fost exagerat de "precauta", desi nu era cazul.
aveti dreptate... probabil a fost un exces de zel din partea danseai, oricum pana acuma am rezolvat problema la un notar care a inteles problema si totul a decurs cu bine in maxim 20 minute si nu ne-a costat decat 90 lei fata de primul notar care ne pretindea aproape 150 ron.

Acest subiect poate fi inchis.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
Enkde, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura persoana internata in spital cu diagnostic encefalopatie, cu tulburari mentale, varsta 61 ani alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, am urmatoarea intrebare: tatal meu in varsta de 61 de ani, este internat, de mai bine de o luna intr-un spital din Dolj cu diagnosticul ... (vezi toată discuția)
Abuz notar:refuz acordare procura pentru reprezentare in instanta persoana bolnava psihic alina_25 alina_25 Am o ruda bolnava de sindrom bipolar (o afectiune a sistemului nervos ) respectiva persoana a considerat ca gradul de handicap care i-a fost acordat nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!va rog sa îmi dați un sfat. mama mea este paralizata ... corina37mcm corina37mcm Bună ziua!Va rog sa îmi dați un sfat. Mama mea este paralizata de 20 ani.Primeste pensia intr-un cont bancar unde avea împuternicire tatăl meu.In urma cu ... (vezi toată discuția)