Buna ziua! In 1982 am mostenit prin decesul tatalui o casa cu gradina la tara.Certificatul de mostenitor eliberat in 1982 contine urmatoarele mentiuni: cota de 1/4 pentru sotia decedatului, 3/4 pentru copil(singurul descendent) si 250mp suprafata teren, diferenta de 2300mp gradina fiind in proprietatea CAP conform legislatiei in vigoare privind sistematizarea localitatilor. Suprafata de gradina de 2300 mp mentionata cu "CAP" a fost in folosinta familie in toata aceasta perioada, s-a platit impozitul aferent la primarie. Dupa masuratorile din 1996 privind fondul agricol, suprafata reala a gradinii, care se apartine casei si pentru care se achita impozit, este de 300 ar(3000 mp). In CF sunt mentionati doar cei 250mp din certificatul de mostenitor.Care sunt pasii pentru a reglementa situatia in CF? Am consultat angajatii primariei locale, notarii zonali si sunt cam invartit intr-un cerc vicios.Notarul cere un anumit tip de adeverinta, primaria motiveaza ca nu stie de asemenea inscris si nu poate elibera asa ceva.Eu sunt fiul mostenitor, nu locuiesc in localitate, mostenitorul cu cota de 1/4 este in varsta de peste 80 ani, iar gradina este folosita de peste 20 de ani de nepoti (angajati ai primariei din localitate?!).I-am rugat si am insistat din 1991 sa se reglementeza situatia in CF conform L 18/91, am primit confirmarea verbala ca este rezolvat totul, dar acum am constatat ca nu s-a facut nimic, doar s-au platit impozitele cu chitanta pe numele lor. Am sentimentul ca se doreste sa nu-mi pot rezolva situatia, eu neavand posibilitatea sa ma deplasez prea des in localitate si nici acces prea simplu la arhivele locale. Multumesc tuturor celor care imi vor veni in ajutor cu un sfat!Ancuta
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Concret despre ce adeverinta este necesara,,solicitata de notar si nerecunoscuta de reprezentantii primariei?
in calitate de parte interesata,daca doriti clarificarea situatiei,trebuie sa analizati posibilitatea alocarii de timp faptic necesar pentru solutionarea personala
rectificarea CF se poate realiza in temeiul disp L nr 7/1996 fie amiabil prin document autentificat,fie in caz de litigiu prin hotarare judecatoreasca definitiva