Buna ziu. Am semnat o promisiune de vanzare cumparare pentru un apartament in Pitesti, in data de 08.06.2012, data la care am platit si comisionul agentiei imobiliare de 3000 ron. Vanzatorul nu a reusit sa-si rezolve inscrierea in cartea funciara(vanzatorul nu a putut sa faca acel cadastru pt ca apartamentul aparea cu un sechestru asigurator aplicat de parchetul de pe langa judecatoria PITESTI) si nu a reusit sa-si rezolve problema pana la data din promisiunea de vanzare-cumparare. Atunci mi-a restituit acel avans pe care il platisem ,dar agentia imobiliara nu mi-a restituit comisionul in acel moment specificand in acel nou act facut intre mine si vabnzator ca o sa imi restituie comisionul cel tarziu la data de 31 octombrie 2012. Insa nici pana la aceasta data de azi: 28 noiembrie nu mi-a restituit acel comision tot amânându-mă , spunând că nu are bani. Ce anume mă sfătuiţi sa fac_ sa îl acţionez în judecată? Vă rog frumos sa-mi dati un sfat. Multumesc. Narcisa Dumitrescu.
Conform legii se face un antecontract de vanzare cumparare.
Agentia si-a oprit comisionul in urma semnarii un contract de comision?
Daca tranzactia nu s-a efectuat, agentia nu are voie sa opreasca comision.
Trebuie sa mergeti mai departe in instanta, pentru ca sunt slabe sanse sa va dea banii.
agentia mi-a luat comision in urma semnarii acestei promisiuni de vanzare cumparare. Aceasta promisiune nu a putut fi respectata din cauza vanzatorului si nu a mea. Agentia si-a incasat comisionul fara sa astepte incheierea contractului de vanzare-cumparare care nu a mai avut loc. Si acum ma tot amana spunand ca inca nu are bani. Sa-i actionez deci in judecata?