avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spalatorie subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spalatorie subsolul blocului

Buna ziua!
Supun atentiei dvs urmatoarea problema. Avem un bloc de locuinte, asociatie de proprietari constituita. La subsolul blocului este garajul cu locuri de parcare . Unul dintre proprietarii de la subsol a turnat o anumita solutie si doreste sa deschida o spalatorie de covoare. Adunarea proprietarilor s-a intrunit si s-a votat cu majoritate absoluta ca nu sunt de acord cu deschiderea acestei spalatorii. Proprietarul acestui loc de parcare transformat in spalatorie spune ca nu are nevoie decat de acordul a doi prop, cei de deasupra lui (adica doi de la parter de pe partea lui). A primit acordul doar al unuia. Ce putem face? Se pare ca deja si-a achizitionat masinilesi le-a montat la subsolul blocului. Nici nu vrem sa ne gandim ca toate aceste trepidatii vor afecta rezistenta blocului, zgomotul. Deja avem probleme cu presiunea apei. Este legal ce face? Are nevoie de acordul asociatiei de prop? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:12, 3 Decembrie 2012
Nu ati precizat statutul spatiului =garajul constituie proprietate privata sau parte comuna ?
Daca spatiul de parcare este parte comuna ,pe cale de consecinta schimbarea destinatiei sau a aspectului se poate realiza numai cand asociatia de proprietari isi asuma responsabilitatea acordului
Daca spatiul de parcare are statut privat,asociatia de proprietari poate desfasura demersuri pentru a demonstra ca tehnic in proiectul condominiului spatiul si instalatia au fost proiectate pentru spatiu de parcare,modificarea utilizarii ,respectiv montarea mai multor masini de spalat presupune consum suplimentar de energie electrica sistem suplimentar preluare apa reziduala care necesita modificarea instalatiei electrice si preluare apa reziduala.
Conform norme in vigoare hotararea adunarii generale este obligatorie tuturor proprietarilor,
astfel incat presedintele asociatiei are competenta sa notifice partea interesata in modificare ca eventuala staruinta in materializarea interesului sau are loc in conditiile in catre adunarea generala a dispus hotarare de nemodificare utilizare spatiu
Asociatia de proprietari poate sesiza oficial atat seviciul specializat din primarie,disciplina in constructii cat si alte autoritati compretente
ioana_larisa a scris:
Proprietarul acestui loc de parcare transformat in spalatorie spune ca nu are nevoie decat de acordul a doi prop, cei de deasupra lui (adica doi de la parter de pe partea lui). A primit acordul doar al unuia. Ce putem face?

Pentru deschiderea unui punct de lucru Registrul comertului solicita completarea unui formular prin care isi dau acordul vecinii direct afectati (cei de deasupra in cazul de fata) si acordul asociatiei de proprietari prin stampila si semnatura presedintelui asociatiei.
Daca se foloseste de vreun artificiu prin care sa evite obtinerea acordului risca sa nu-si poata desfasura activitatea. Proprietarii sau presedintele asociatiei pot sa sesizeze primaria sau politia oricand, dupa inceperea activitatii si sa solicite interzicerea activitatii comerciale desfasurata nelegal in acel spatiu.

Acel spatiu este proprietate pesonala dobandit prin contract de vanzare-cumparere. Din lecturarea contractului de vc reiese faptul ca acest spatiu are destinatia de loc de parcare si depozit. Mai mult decat atat el nu are acordul proprietarilor asa cum v-am spus. M-am interesat si la Registrul Comertului dar nu am gasit nicio firma cu sediul la locul blocului.Ar trebui sa faca sesizarea presedinta asoc de proprietari acum inainte de a se da drumul la activitate sau ar tb sa astepte dupa? Unde putem face sesizarea la Primarie?
Se poate face sesizare oficiala la Directia Corp Control din primarie
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun al blocului sg1979 sg1979 Buna ziua, As dori sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: eu locuiesc la et. 9, deasupra mea se afla fosta spalatorie, spatiul aferent ... (vezi toată discuția)
Spatiu de manevra loc de parcare subsol Sebastian Popa Sebastian Popa Imi puteti spune daca exista \'\'spatiu de manevra\'\' aferent unor locuri de parcare la subsolul cladirii? Cadastrul nu face referire la nimic altceva decat ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)