avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit debite stabilite control fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

debite stabilite control fiscal

va rog sa imi spuneti daca in anul 2007 unei firme i-au fost stabilite debite suplimentare de plata si accesorii.Societatea a facut contestatie , si abia acum in 2012 au primit hotarare definitiva de plata .
intrebarea mea este cum inregistrez debitele acum in 2012 (fiind stabilite si fiind aferente anului 2007)
este corect prin 117 debitele , iar accesoriile in 6581?cu remarca ca la repartizarea rezultatului exercvitiului 2012 nu voi da aalta destinatie rezultatului de repartizat inaintea acoperirii contului 117.
si doi, vreau sa intreb, daca le prind in 117 totusi le voi considera cheltuieli nedeductibile la calculu impozitului pe profit an 2012.Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: lacramiu75 , utilizator 14:51, 13 Decembrie 2012
Avand in vedere ca aceste debite care de fapt sunt obligatii de plata stabilite suplimentar in anul 2007 se opereaza in evidenta contabila prin 117,( dar atentie daca sunt obligatiile suplientare la impozit pe profit) in sensul majorari profitului impozabil in cuantum stabilit de inspectia fiscala, (dvs ati avut A x 16% iar fiscul a spus Bx16%iar debitul in sold cont 4411 se face nota cu data la care este hotarrarea judecatoreasca, Debitul la momentul platii se inregistreaza in cont 691 si respectiv in contul 6581 penalitatile si majorarile in cont 635 conturi care influienteaza stabilirea profitul impozabil. in trimestru si anul in care sunt efectuate inregistrarile.
Dupa aceste inregistrari se comunica AIF-ului ducerea la indeplinire a dispozitiei de masuri ramasa certa ca urmare a hotararii judecatoresti, ne transmiterea acestui lucru duce la amendarea agentului economic de catre organele de inspectie fiscala.
Deoarece s-a modificat prioritatea de stingere a obligatiilor fiscale dvs orice suma ati vira catre B.G.ST evidenta pe platitor are obligatia sa stinga aceste obligatii ramase definitive prin hotararea judecatoreasca.
VA MULTUMESC FRUMOS PENTRU PRECIZARI .
TOATE CELE BUNE!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli nedeductibile florentyna florentyna am si eu o intrebare: in urma unui control de fond din sept 2008 s-a stabilit un impozit suplimentar de 10.000 pentru 2008 si penalitati de intarziere de ... (vezi toată discuția)
Decizia de impunere in urma inspectiei fiscale kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Am avut un control fiscal in urma caruia am primit o Decizie de Impunere cu un impozit pe profit suplimentar de 704 lei cu dobanzi de 196lei si ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila dob.si penalit afp camyv camyv Buna ziua, in urma controlului s-au stabilit sume suplimentare de plata, exemplu TVA =10000 imp.profit = 10000 dob.TVA 5000 dob.imp.profit 5000 Cum se ... (vezi toată discuția)