avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare bani pt munca prestata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare bani pt munca prestata

Buna ziua,
Doresc sa intreb pe cine stie cel mai bine ce pot face sa recuperez o suma destul de impotanta de la o persoana careia i-am facut contabilitate la negru,asta pentru ca este si in acest moment o foarte rea platnica la stat,mi-a dat un inscris semnat si datat de ea ca are acea datorie la mine,iar in momentul in care relatiile dintre noi s-au incheiat au ramas la mine acte de la firma pe un an de zile,timp de un an si jumatate nu a vrut sa stie de ele,dupa care a inceput sa-mi trimita tot felul de mesaje de amenintare cum ca ma da in judecata,imi face dosar penal ca i-am furat actele,si sa-i aduc de urgenta actele ramase,dar fara sa-mi plateasca nici o datorie,mentionez ca nu am avut nici un act semnat,sau inscris facut de mana mea,toate documentele au fost semnate de aceasta persoana.
Cel mai recent răspuns: packard , utilizator 11:54, 28 Noiembrie 2012
Pe baza contractului/inscrisului care atesta suma de bani pe care i-ati imprumutat-o puteti formula actiune in instanta pentru returnarea sumelor de bani datorate.

Proba o faceti cu acte, eventual cu martori.

De asemenea puteti sa cereti indexarea sumei cu rata inflatiei si cheltuieli de judecata.
Mentionez ca in acel inscris persoana recunoaste ca imi este datoare pentru documentele lucrate,eu nu i-am acordat eu nici un imprumut,iar daca ar trebui sa o dau in judecata ar fi o solutie buna?in conditiile in care am lucrat fara contract?
Trebuie vazut inscrisul. Cel mai bine ar fi sa contactati un avocat din localitatea dvs.
Multumesc de sfat,marea mea intrebare era daca ea poate sa ma sicaneze la nesfarsit cu tot felul de amenintari,in conditiile in care ea este cea datoare,iar acele acte au ramas la mine din neglijenta ei nu dintr-o rea voinata a mea de a i le da,in momentul cand a spus ca incheiem colaborarea nu a mai ineresat-o absolut nimic,nici ce acte sau documente ii lipsesc,la aceea data eu eram dispusa sa i le dau si chiar sa renunt la bani, dar daca ea nu le-a cerut nici eu nu am insistat,dupa care multi prieteni mi-au spus ca am facut "munca patriotica"si sa nu renunt la a-mi cere drepturile banesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui sa fac? radu2008a radu2008a Am primit in cutia postala un plic semnat eos, prin care sunt atentionat cu privire la o suma de 400 ron datorie (debit principal, penalizari si alte motivari ... (vezi toată discuția)
Restantieri intretinere flori2009 flori2009 Avem cativa rai platnici in bloc, motiv pentru care au fost chemati in Instanta. Termenul a fost la circa 6 luni, timp in care trei dintre ei au mai platit o ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice kanza kanza Buna ziua. Mama mea (care a decedat) a imprumutat unei persoane o suma de bani pe baza unei simple hartii (declaratie ca a primit banii si pana la data de... ... (vezi toată discuția)