avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie!

Dupä cum am änteles o"Donatie"poate fi atacatä än instantä?Dupä cät timp?Sau jocä un rol:factori de timp cänd donatie a fost fäcutä?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:56, 3 Aprilie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia poate fi atacata in anumite conditii... de catre donator daca donatia a fost cu clauze care nu s-au respectat de catre donatar, de catre mostenitorii donatorului, dupa decesul acestuia, daca a fost incalcata rezerva succesorala a succesorilor...
Ce änseamnä rezerva succesoralä a donatorilor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezerva mostenitorilor, donatia poate fi supusa reductiunii liberalitatilor excesivept cita de rezerva ce le este incalcata mostenitorilor rezervatari. Mostenitori rezervartari sunt Sotul, copii si parintii. Aceasta reductiune se poate cere numai la deschiderea succesiunii, succesiunile se deschid prin moarte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezerva succesorala a MOSTENITORILOR...

Art. 1086
Noţiunea de rezervă succesorală
Rezerva succesorală este partea din bunurile moştenirii la care moştenitorii rezervatari au dreptul în virtutea legii, chiar împotriva voinţei defunctului, manifestată prin liberalităţi ori dezmoşteniri.

Art. 1088
Întinderea rezervei succesorale
Rezerva succesorală a fiecărui moştenitor rezervatar este de jumătate din cota succesorală care, în absenţa liberalităţilor sau dezmoştenirilor, i s-ar fi cuvenit ca moştenitor legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ileana70 ileana70 Buna ziua. Poate cineva sa-mi spuna daca un testament facut in fata notarului de catre bunici pentru nepoti ramane valabil dupa moartea lor, tinand cont ca ... (vezi toată discuția)
Atacare in instanta a testamentului notarial de catre mostenitorii rezervatari mihaela34vivi mihaela34vivi Buna seara,imi puteti spune care sunt putinele sanse de a ataca in instanta un testament notarial facut de sot catre sotie,in situatia in care apar mostenitori ... (vezi toată discuția)