avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit OUG 34/2009 a fost in vigoare sau nu? Cine trebuia sa ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

OUG 34/2009 a fost in vigoare sau nu? Cine trebuia sa plateasca impoztul forfetar?

Buna ziua! Am o mare nelamurire. Firmele care au desfasurat activitati de discoteca, sau baruri de noapte, cazinouri, etc. nu trebuiau sa fie scutite de impozitul forfetar ? OUG 34/2009 care din cate am inteles, a introdus impozitul minim, prevedea anumite domenii de activitate exceptate de la plata impozitului forfetar. Eu am desfasurat activitati de discoteca pana la 1 ianuarie 2009, iar apoi nu am mai avut activitate deloc si am fost obligat la plata impozitului forfetar. Nu am dreptul sa-mi cer banii inapoi?? Va multumesc daca imi dati un raspuns!
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 19:24, 6 Decembrie 2012
Ce afirmati dvs.este corect.

Prin art.32 din OUG 34/2009 a fost modificat art.18 din Codul fiscal,prin introducerea alin.2 - 4 referitoare la impozitul minim pentru transa de venituri totale .Chiar la alin.2 se mentiona exceptia de la noile prevederi ale contribuabililor prevazuti la alin 1(activitati de natura barurilor de noapte,discotecilor,..etc,)care erau obligati la plata unui impozit de 5 %, prevederi in vigoare si in prezent. Aveti dreptul sa solicitati restituirea sumelor aferente perioadei 01.05.2009 - 30.09.2010(data pana la care a fost in vigoare OUG 34/2009).
Va multumesc foarte mult pentru raspuns ! :) Cand am intrebat la ANAF de aceste prevederi legale, ei au spus ca nu au auzit de asa ceva si ca toata lumea plateste impozit minim. :))))) Oricum, nu este prima greseala pe care au facut-o, au calculat impozit minim inca vreun an de zile si dupa ce am suspendat activitatea la ONRC. :))) Se pare ca exista angajati la ANAF care nu au citit codul de procedura fiscala sau exista o problema de intelegere a limbii romane fiind in Transilvania . :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-ul poate fi scutit de impozit forfetar in functie de obiectul de activitate ? LuchianSeb LuchianSeb Conform OUG 34/2009, Art. 18. - (1) Contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor ... (vezi toată discuția)
Cat te costa schimbarea sediului social in acelasi judet ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. :D Cat ma costa sa schimb sediul social al unui SRL cu doi asociati, in acelasi judet ? Pe internet taxele ... (vezi toată discuția)
Tot forfetarul.... Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am o nelamurire, a aparut OUG 22 DIN 2010, care, din cate am inteles se aplica unor noi activitati. Intrebarea mea e cum ramane cu plata forfetarului pentru ... (vezi toată discuția)