avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de divort FALS si mmmmmmulte altele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de divort FALS si mmmmmmulte altele

Buna ziua,
Ma adresezi (din partea tatalui meu) la Dv in rugamintea de a primi unele sfaturi in rezolvarea unei probleme:Tatal meu sa casatorit in anul 1967 in urma caruia a rezultat 4 copiii,au procurat de la bunicul din partea tatalui un teren ,in 1970 au construit o casa,iar in 1980 (eu avand varsta de 1,4ani,fiind cel mai mic)mama ne-a parasit si dusa a fost,dupa aproape 30ani sa intors in satul ei natal unde are o casa de la tatal ei fiind la momentul dat recasatorita.Dupa atata amar de vreme me-am cunoscut si eu mama care a fost cu propunerea de a imi face acte pentru casa care a construit-o cu tatal meu.Neavand nici un act eu am inceput toate cautarile si prin toate arhivele pana intr-un final am ajuns cu greu la cartea funciara(precizezi ca din partea tatalui meu nu e o prob.el ramane cu mine)
Pana aici am fost sustinut de ea ,chear mea dat si toate actele necesare din partea ei ,adica certificat de nastere,copie buletin ,act de divort cu tatal meu etc.dar..........inainte cu cateva ore de a ne prezenata la notar SURPRIZA DNA MAMA nu mai vrea sa se prezinte pentru a semna actul de vanzare cumparare:(:O
Acuma la discutiile care le-am avut cu ea inainte am intrebat-o cum a facut divortul cu tatal meu fara ca macar el sa stie unde raspunsul a fost "cu relatii si e ..."deci in actul de divort e tatal meu este trecut cu domiciliu in localitatea si in acelasi bloc cu ea,pe cand tatal meu nu a fost in veata lui pe acolo,fiind facut difinitiv la o data si irevocabil (adaugat cu pix)la alta data .CLAR ca este un act fals
Acuma intrebarea mea este ce pot face in acest caz ?pot sa fac o plangere? unde? in localiatetea unde a fost pronuntat sentinta de divort?
Si inca ceva :
pot sa dau la partaj(in numele tatalui) casa si teren ,fiindca bunurile ea si l-ea luat cand a plecat ?
sunt sanse ca sa obtinem un procent mai mare ? daca ea a parasit domiciliu de aproape 30ani si noi am fost crescuti de bunica din partea tatalui,si toate cheltuielele de intretinere ,impozit sunt si au fost supoartate de tatal meu.(vreau sa precizezi ca pensie alimentara nu a platit,avand un certificat unde a fost sanctioanata la 4 luni inchisoare conform art1d.2 a si g din decembrie 153/1970,dar a fost iertata de tatal meu,acuma dupa atata timp ajung sa devenim dusmani....asta e veata.
Eu va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi macar sa stiu daca se merita sa lupt ca deja am obosit pana am obtinut toate actele :stunned:
Va multumesc anticipat si sper sa ma luminati
Cel mai recent răspuns: curiosul11 , utilizator 14:25, 21 Decembrie 2015
Da asa cred ca voi face,spre avocat si la partaj,sa vedem ce mai fc dansa-X-(sper intr-un final=D>
Am un caz similar; tata a divortat de mama fara ca ea sa stie, acum mai bine de 10 ani. In convocarea pt divort s-a scris o adresa falsa unde mama n-a locuit niciodata. Tata s-a recasatorit. Se poate ca fapta falsului sa fie prescrisa, dar exista urmari ale divortului fals: o casatorie care e si ea falsa prin urmare, si drepturile care decurg sunt si ele false. Ce spune legea despre urmarile unei fapte de fals care s-a prescris? Urmarile sunt legale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu parintzi ptr casa .... putin ajutor pls... swann_cta swann_cta Am o mare neintelegere cu mama mea si anume... ea are o casa in jud botosani si una in jud constanta,ambele care sunt pe numele ei ,ea fiind in varsta de 62 de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate doar cu numele tatalui nu si al mamei iozi iozi Buna ziua, Mama si tata s-au casatorit in 1970, locuim impreuna toti trei in casa construita de parintii mei dar terenul pe care s-a construit casa era ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)