Sunt nou pe acest site si am si eu 2 intrebari.
1. am fost mai nou intr-o judecatorie si am vazut ca avocatii au si ei robe. totul k pana aici, dar am vazut ca unii avocatii mai aveau niste trase (sa sa le spun asa), altii aveau blanita (sau ceva de felul acesta) pe umeri, altii ceva prin piept. Astea inseamna ca au ranguri (ca la politie) sau ce anume inseamna? Sau toti sunt egali si aveau doar roba cu ceva modele.
2. stiam ca in mod normal cand te reprezinta un avocat trebuie sa-i platesti un onorariu, dar mai nou am auzit ca acest onorariu si-l poate recupera de la cel care te-a dat in judecata, ca se poate baga pe cheltuieli de proces? sau ceva de felul acesta?
exista avocat stagiar si avocat definitiv. restul (roba) depinde de imaginatia fiecaruia. ca si la hainele civile, daca vreau sa pun blana la un palton simplu nu pot? onorariul poate fi recuperat numai daca se castiga cauza si cereti recuperarea acestuia. problema este sa vi se taie chitanta pentru suma pe care o platiti si nu pe mai putin, asa cum se practica pentru a se sustrage de la taxa impozitelor!
2.Cheltuielile trebuie probate in fata instantei pentru a se putea proceda la obligarea la cheltuieli de judecata.
Se mai poate ca pe baza onorariului de succes sa se deschida un proces ulterior.In acest caz se poate judeca pe cheltuieli de judecata datorate si platite in urma castigarii primului proces.
1. Toti avocatii sunt egali (cel putin in fata judecatoriei... de acolo difera: stagiar - doar judecatorie, definitiv - judecatorie si tribunal, cu o anume vechime - judecatorie, tribunal, curte de apel, cu vechime mai mare - judecatorie, tribunal, curte de apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie)... oricum nu roba face diferenta ci legitimatia...
2. Platesti onorariul avocatului si daca o sa castigi: suma data avocatului + taxa de timbru + expertize + cheltuieli de transport si orice alte cheltuieli ce pot fi dovedite constituie cheltuieli judiciare ce pot fi recuperate de la adversar in baza sentintei definitive... dar recuperarea sumelor tine de dumneavoastra nu de avocatul angajat la fond... in nici un caz nu puteti trimite avocatul sa-si ia banii de la adversar... in cel mai rau caz puteti angaja un nou avocat sau angaja acelasi avocat in baza unui nou contract ptr. recuperarea sumelor dar tot platit inainte...