avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dispoziția primarului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dispoziția primarului

Cer o părere despre un fapt bizar întâlnit.
Există două Dispoziții emise de un primar care au același număr, sunt emise la aceeași dată și sunt semnate de aceleași persoane, adică primar și secretar, dar în mod interesant au conținuturi diferite.
Problema este următoarea: una dintre aceste dispoziții este înregistrat la Prefectură conform legilor în vigoare iar cealalta este folosită într-un proces. Dovada o am prin faptul că atât de la primărie cât și de la prefectură am obținut în mod oficial copii despre Dispoziția buclucașă.
Cum vedeți acest caz? Pot să am suspiciunea că sunt în fața unui fals în acte publice și eventual alte fapte penale? Care sunt posibilitățile mele procedurale în fața instanței civile?
Datele prezentate sunt concrete și reale, nu sunt ficțiuni sau ipoteze.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: luciancreta , utilizator 22:29, 3 Decembrie 2012
Plangere penala pentru fals si uz de fals .
La urmatorul termen de judecata, contestati inscrisul depus la dosarul civil. Instanta ia act de faptul ca va inscrieti in fals, si aplica dispozitiile cu privire la procedura inscrieri in fals.
Instanta poate sa suspende judecata pricinii in baza art.183 Cod.proc.civ, incheie un proces-verbal si inmaneaza procurorului inscrisul.

Cod procesual civil - Administrarea dovezilor
Art. 183
Dacă partea care defaimă înscrisul ca fals arată pe autorul sau complicele falsului, instanţa poate suspenda judecata pricinii, înaintând înscrisul procurorului împreună cu procesul-verbal ce se va încheia.

Avand in vedere ca documentele au aceelasi numar de inregistrare si provin de la aceelasi emitent este foarte probabil ca instanta sa decida cercetarea inscrisului de catre organele abilitate.
Este bine ca depuneti la dosar o cerere de inscriere in fals, bine argumentata.
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns
atacati decizia primarului in contencios administrativ o puteti anula daca dovediti ca a emis un document cu exces de putere .eu am avut un caz asemanator foarte greu dar am cistigat anulind ordinul primarului va recomand avocatul care m-a ajutat Baroul CLUJ av. PODARU tel.0264439221 dar daca este departe incercati la dv. in oras sau in capitala de judet a Dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de inscriere in fals in procesul civil leusan leusan Daca intr-un proces (civil ) partea adversa depune cerere de inscriere in fals pentru doua inscrisuri sub semnatura privata depuse ca probe principale si ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa Matist Matist Buna ziua. La un dosar care este in derulare la o judecatorie, din partea adversara sa depus o intampinare. Partea adversara este compusa din trei ... (vezi toată discuția)
Recurs la nerespectarea codului de procedura doina57 doina57 buna seara.- va rog sa-mi spuneti daca se plateste taxa pentru recurs la litigii de munca.- multumesc anticipat (vezi toată discuția)