avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... R.O.I SI C.C.M
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

R.O.I SI C.C.M

AM CERUT ANGAJATORULUI SA-MI DEA REGULAMENTUL DE ORDINE SI CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA PENTRU A LE CITI, IN INTERIORUL SOCI-
ETATI, ACESTA A REFUZAT SA MI LE DEA. CE LEGE I-L OBLIGA SA MI LE PUNA LA DISPOZITIE?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 28 Noiembrie 2012
1. Cand ati semnat contractul individual de munca (CIM) trebuia sa vi se dea se semnati de luare la cunostinta si contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii si regulamentul intern (R.I.) al acesteia.

2. Daca nu ati luat la cunostinta de ele inseamna ca nici nu puteti fi sanctionat pentru nerespectarea prevederilor lor.

3. Si in cuprinsul CCM si in al R.I. sunt prevazute modalitatile prin care salariatii iau la cunostinta de acestea.

4. Faceti o sesizare la ITM (unde sa afla depus un exemplar din CCM).
Nu-l obliga niciun act normativ la asa ceva .. nici sesizarea la ITM nu va ajuta, atata timp cat nu exista cadrul legal ...

Codul Muncii prevede ca Reg.Intern se aduce la cunostinta salariatilor ....
1. In CIM, la N.Dispozitii finale, pct.1 scrie: prevederile prezentului CIM se completeaza cu dispozitiile Codului muncii si ale CCM aplicabil incheiat la nivelul... si inregistrat la... sub nr...

2. Asadar cand semnez CIM cer sa mi se dea si CCM inscris in CIM.

3. Cum CCM se inregistreaza la ITM nu vad ce ilegalitate ar comite ITM daca i-ar da unui salariat o copie dupa CCM al unitatii (eventual contra cost).
In mesajul initial scria ce lege il obliga pe angajator si nicidecum de unde poate lua o copie de ăpe ccm sau reg.intern....
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)
Concediere cu sau fara salarii compensatorii babuinu2002 babuinu2002 Buna ziua, As dori sa stiu clar daca in cazul concedierii pe motive de desfiintare a postului daca se dau sau nu salarii compensatorii. (vezi toată discuția)
Contract colectiv costel58 costel58 As dori sa stiu de unde si cum se poate obtine o copie dupa contractul colectiv de munca pe unitate, in situatia in care acesta nu poate fi obtinut de la ... (vezi toată discuția)