avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract Colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract Colectiv

As dori sa stiu de unde si cum se poate obtine o copie dupa contractul colectiv de munca pe unitate, in situatia in care acesta nu poate fi obtinut de la angajator sau de la sindicat ?
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
costel58, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 9 Iulie 2015
1. In contractul individual de munca (CIM), la litera "N.Dispozitii finale" scrie care este contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii.

2. La data cand ati semnat CIM trebuia sa vi se puna la dispozitie CCM sa-l cititi.

3. Puteti solicita la ITM sa va dea o copie dupa CCM aplicabil unitatii si care este inregistrat acolo.
Solicitati de la ITM-ul din raza caruia isi are sediul social angajatorul sa va puna la dispozitie o copie de pe ccm.
Am fost la ITM si mi s-a raspuns ca legea le permite sa dea acces la CCM-urile inregistrate doar la solicitarea instantelor sau a organelor de cercetare penala, fara sa mi se specifice despre ce lege e vorba.
De asemenea daca am suspiciuni in legatura cu acordarea corecta a drepturilor banesti prevazute in CCM sa ma adresez biroului de investigare a fraudelor (Politie).

As dori sa stiu care sunt legile care limiteaza accesul la CCM-uri in conditiile mentionate de ITM ?

Multumesc.

1. Reveniti la ITM si spuneti ca este vorba de unitatea la care dvs. va desfasurati activitatea nu de o alta unitate.

2. - Ceea ce vi s-a spus de la ITM nu este adevarat.
- Reveniti, in scris (chiar si pe e-mail) si solicitati si baza legala a unui alt eventual refuz.
Vedeti Legea nr.554/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

R.o.i si c.c.m sutacostel sutacostel AM CERUT ANGAJATORULUI SA-MI DEA REGULAMENTUL DE ORDINE SI CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA PENTRU A LE CITI, IN INTERIORUL SOCI- ETATI, ACESTA A REFUZAT SA MI ... (vezi toată discuția)
Ce compensatie primesc in cazul concedierii din motive neimutabile angajatului? danutzzap3 danutzzap3 leg53/2003 Art. 67 Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii dupa concediere conform ccm la nivel de unitate gigivoicu gigivoicu Buna seara, Am o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv,va multumesc foarte mult daca ma puteti ajuta. Dupa terminarea concediului pentru crestarea ... (vezi toată discuția)