avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce compensatie primesc in cazul concedierii din motive ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce compensatie primesc in cazul concedierii din motive neimutabile angajatului?

leg53/2003 Art. 67
Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.

La ce se reera acest articol?ce compensatie trebuie sa primeasca angajatul si in baza carui ccm?
Cel mai recent răspuns: zpavel_alia , utilizator 14:35, 7 Decembrie 2011
Compensatiile se acorda daca sunt prevazute in CCM al angajatorului. Alte situatii de plati compensatorii: prin hotarari de guvern care au stabilit anumite sume pentru firmele de stat la care s-au facut disponibilizari.
Se beneficiaza de somaj la incetarea CIM pentru motive care nu tin de persoana angajatului.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
ana-cer, moderator
danutzzap3 a scris:

leg53/2003 Art. 67
Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.

La ce se reera acest articol?ce compensatie trebuie sa primeasca angajatul si in baza carui ccm?

Salariile compensatorii se acorda numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului (ccm la nivel de unitate sau la nivel de ramura de activitate) sau in c.i.m. ori in REg.Intern al angajatorului ... in lipsa unor asemenea prevederi este cam greu de obtinut astfel de compensatii.
Ok !
eu am solicitat ccm la nivel de unitate, dar nu am primit nici un raspuns.
sunt obligati sa aiba asa ceva(au peste 25 angajati)?
care sunt metodele de combatere a somajului de care eneficiez?
daca sunteti interesata de masurile legale, le gasiti in capitolul 5 al legii 76/2002.
daca sunteti interesata in mod practic si aplicabil, mergeti la AJOFM,depuneti dosarul de somaj,mergeti la biroul de consiliere si ei va vor include in programul POSDRU pe care l-au accesat si va vor da detalii despre firmele partenere care au cursuri de specializare/calificare tot prin programul POSDRU, care sunt gratuite.
atantie la termenul de depunere a dosarului la AJOFM
multumes

Revin cu intrebarea...sunt sau nu obligati sa aiba si sa-mi puna la dispozitie contractul colectiv de munca la nivel de unitate?

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca,la o societate romanik romanik Suntem o societate cu 68 de angajati si avem si sindicat.Avem contract colectiv de munca,incheiat de acum 5 ani si cand l-am facut eram obligati sa ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura marinad marinad Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in ... (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare in 2012 anca.d anca.d Buna ziua! Spuneti-mi va rog, avand in vedere ca s-a modificat salariul minim brut pe tara garantat in plata, care sunt coeficientii de ierarhizare in ... (vezi toată discuția)