Buna seara,
Dorim sa cumparam un apartament iar proprietarului ii lipseste incheierea de intabulare. La cadastru i s-a spus ca dosarul este inregistarat (i s-a dat nr dosarului), dar ca a fost pierdut din arhiva. Cum trebuie actionat pentru eliberarea inheierii de intabulare intr-un timp cat mai scurt (avem doar cateva zile la dispozitie-prima casa)!
Va multumim anticipat!
Pierderea dosarului de la Cartea Funciara este un lucru extrem de serios, pentru ca acolo se regaseste practic tot istoricul imobilului (documentatia cadastrala, transferul dreptului de proprietate de-a lungul timpului) si acolo vor trebui inregistrati si noii proprietari. Doar Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara poate elibera copie legalizata a Incheierii de intabulare...
La OCPI trebuie discutat si insistati sa vi se rezolve problema... Ce vi s-a spus acolo, care e solutia oferita de ei? Eventual, daca proprietarul are ca act de proprietate un contract incheiat prin notarul public, mergeti la biroul notarial respectiv, poate are o copie a acelei Incheieri de intabulare...
Dezmembrare teren
GAGIU1982
Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate.
Am luat de la ... (vezi toată discuția)