avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de comunicare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de comunicare ...

Buna seara, doamnelor ( domnilor) avocati si juristi ,din experienta dvs., in cat timp se redacteaza si se comunica o hotarare a jud. sector 6 Buc. pronuntata in 3 dec.2008 ? va multumesc. (intrbare pt.cei care au(avut) spete la jud s 6 buc)
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2009
mars_on_line, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:24, 3 Februarie 2009
De regula, potrivit art. 264 din Codul de procedura cicila motivarea hotararii se face in termen de 30 de zile de la pronuntare. Cel mai bine ar fi sa va prezentati la arhiva judecatoriei si sa vedeti daca s-a procedat la comunicarea hotararii la adresa corecta. Este importanta comunicarea pentru ca de la acea data curge termenhul de apel sau recurs.
mars_on_line a scris:

Buna seara, doamnelor ( domnilor) avocati si juristi ,din experienta dvs., in cat timp se redacteaza si se comunica o hotarare a jud. sector 6 Buc. pronuntata in 3 dec.2008 ? va multumesc. (intrbare pt.cei care au(avut) spete la jud s 6 buc)

Chiar daca prin dispozitiile Codului de procedura civila este prevazut un termen de 30 de zile de redactare a unei hotarari judecatoresti, numarul mare de litigii aflate pe rolul instantelor nu le permite acestora sa respecte acest termen.

Am avut cauze in care am fost citata in nume propriu la Judecatoria sector VI si, desi circumstantele impuneau respectarea acestui termen (impotriva judecatorilor au fost formulate sesizari la CSM de catre reclamant), hotararile au fost redactate cu depasirea acestui termen.

Sugestia mea este sa va interesati la arhiva judecatoriei, din doua in doua saptamani (aproximativ), daca a fost redactata hotararea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)
Comunicare decizie Alina2011 Alina2011 Buna ziua! Pe data de 27 OCTOMBRIE s-a dat solutia intr-un caz de majorare pensie alimentara (totul de acord comun, fara piedici), s-a afisat si pe net, ... (vezi toată discuția)
Motivarea si redactarea hotararii luptator.cu.pana luptator.cu.pana Cf. art. 264 Cod. proc. civ., [quot]Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.[/quot] As dori sa pun urmatoarea ... (vezi toată discuția)