am fost angajata la 1 feb. 2012 cu contract pe periada nedeterminata, dar am fost instiintata ca la 1 decembrie 2012 se va se va intoarce o fosta angajata din maternitate si va trebui sa parasesc acest loc de munca. In acel moment nu mi-au adus la cunostinta ca nu pot desface contractul de munca in asa fel incat sa intru in somaj, au promis ca imi vor gasi loc in firma. Acum cand se apropie 1 dec. 2012 sefa de departament, din rautate, a facut in asa fel incat directorul nu mai este deacord sa raman desi are nevoi de om. Eu ar trebui sa-mi dau demisia, dar nu am motiv. Ce sa fac? Pot refuza sa demisionez, ei pot sa imi desfaca contractul de munca in mod nefavorabil pentru mine?
In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj (12 luni lucrate in ultimele 24 de luni), va puteti depune dosarul la AJOFM.
Demisia este un act unilateral al angajatului. Depinde in totalitate de dvs. daca, in ce fel si cand va dati demisia.
Nu puteti fi obligata prin mijloace legale sa demisionati.
Recomandarea mea este sa nu va dati demisia in situatia descrisa. Daca va dati demisia nu veti putea intra in somaj.
Unitatea poate sa incerec sa va sicaneze, insa mai corect ar fi sa va concedieze pentru motive economice decat sa va santajeze sa va dati demisia.
------
@ vindictive: initiatorul spune ca are contract pe durata nedeterminata.
Deci contactul nu are cum inceta la revenirea titularei, pentru ca nu este incheiat pe durata determinata pana la revenirea acesteia.
Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.