avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 30 noiembrie zi obligatoriu liber?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

30 noiembrie zi obligatoriu liber?

Daca salariatii unei societati doresc sa lucreze pe data de 30 noiembrie pot lucra sau e obligatoriu ca patronii sa le dea liber? Daca da trebuie facut lista cu slariatii care doresc sau care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 10:25, 29 Noiembrie 2012
30 noiembrie este zi libera ca si 1 sau 25 decembrie.
Daca angajatorul vrea sa cheme angajatii la munca trebuie sa faca un convocator si ii plateste dublu.
In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru....

Prin urmare, nu se plateste dublu decat in caz de exceptie...
Nu ii plateste dublu ci se acorda un spor de 100% la salariul de baza.
cam pe acolo se ajunge cu acest spor ...
Corect, dar exprimarea... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 decembrie Cornel patru Cornel patru Daca se lucreaza la firme de constructii patronate in ziua de 1 decembrie se plateste dublu sau nu (vezi toată discuția)
Unde scrie ca trebuie sa recuperăm sărbătorile legale . Cristina38 Cristina38 Buna ziua dacă ne plătește dublu (chipul) ziua de sărbătoare legală cum ar fi 30 noiembrie si 26 decembrie de ce ne pune sa recuperăm acele zile pt care ... (vezi toată discuția)
Cat e de legal? SIosif SIosif Buna ziua. Am si eu o nelamurire si va rog sa ma luminati. Eu am lucrat pe data de 30 noiembrie, ziua se plateste dublu dar acum ne-au anuntat ca deoarece ... (vezi toată discuția)