Buna ziua dacă ne plătește dublu (chipul) ziua de sărbătoare legală cum ar fi 30 noiembrie si 26 decembrie de ce ne pune sa recuperăm acele zile pt care ne plătesc dublu ca nu inteleg chiar nu exista lege pt aceste firme care fac asa ceva . Lamuritima si pe mine dac este corect sa ne puna sa recuperăm zilele legale care ne plătesc dublu . Ex (eu lucrez pe 26 decembrie dar in pontaj am 8 ore pe minus mi se spune catre recuperata ziua de sarbatoare legala ce pot face in aceasta situatie .Multumesc
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.
sau
- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
In zilele de sarbatoare legala nu se lucreaza.
Codul Muncii
Art. 139
(1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
......
Ziua de pasti
Cristi Cristi
Am o nelamurire zilele de pasti cand nu se lucreaza ma refer aici la cei privati ,sunt platite? Mai pe inteles un patron turc are o firma de croitorie si ... (vezi toată discuția)