avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile legale platite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile legale platite

Bună seara,
Va deranjez cu o intrebare,eu am muncit în zilele legale din luna iunie,am fost plătită dublu. In luna iulie am avut 16 ore pe minus,explicația a fost că sunt orele pe minus pentru că am lucrat în zilele de sărbătoare legală. Este legal ce au făcut?? In primul rand nu eu am ales sa lucrez in acele zile,ei m-au obligat și în al doilea rând de ce trebuie sa recuperez acele ore din zilele legale?
Mulțumesc anticipat,
O seara frumoasa!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
Maria 24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maria 24 , utilizator 14:10, 1 August 2019
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Asadar,daca au fost platite acele ore nu aveau cum sa fie scazute din pontaj in luna iulie.

Depuneti o sesizare la ITM.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Mulțumesc frumos!
Exista posibilitatea sa fie o clauză in contractul individual de munca? Sa se specifice că k se va recupera aceste zile?
Mulțumesc anticipat!
Exista posibilitatea ... cititi contractul si reveniti cu detalii.
Mulțumesc ,o sa revin cu detalii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde scrie ca trebuie sa recuperăm sărbătorile legale . Cristina38 Cristina38 Buna ziua dacă ne plătește dublu (chipul) ziua de sărbătoare legală cum ar fi 30 noiembrie si 26 decembrie de ce ne pune sa recuperăm acele zile pt care ... (vezi toată discuția)
Pontaj zile libere nationale rudolfton rudolfton Buna seara , Am si eu o nelamurile : in luna Decembrie am avut 3 zile Nationale in care am lucra ( in total 24 de ore) care mi-se vor plati cu un spor de ... (vezi toată discuția)
Zile legale libere Adnan Adnan Buna seara! As dori sa stiu daca este legal ca zilele gen 1 iunie,17 iunie,1 mai,etc. sa fie recuperate in luna urmatoare prin prestare de ore de munca. Luna ... (vezi toată discuția)