avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cat e de legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cat e de legal?

Buna ziua.
Am si eu o nelamurire si va rog sa ma luminati.
Eu am lucrat pe data de 30 noiembrie, ziua se plateste dublu dar acum ne-au anuntat ca deoarece sarbatoarea a picat in week-end ne iau o zi libera. e legal?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 4 Decembrie 2014
Salariatilor care lucreaza in zilele de sarbatoare legala li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, nu am reusit sa inteleg foarte bine din codul muncii ... crisapi crisapi Buna ziua, nu am reusit sa inteleg foarte bine din Codul muncii prevederile referitoare la compensarea muncii pentru zilele de sarbatoare lucrate. Concret, ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc zilele de sarbatori legale? edi68 edi68 Anul acesta Adormirea Maicii Domnului, 15 august, a fost într-o zi de sâmbătă. Conform CIM am spor Week-end 100%, spor sărbători legale 200%. ... (vezi toată discuția)
Munca in sarbatori legale si acordarea sporului la salariu Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Buna ziua, Avem urmatoarea situatie cu unii angajati: Au cel putin un week-end pe luna in care lucreaza si sambata si duminica conform program si aceste ... (vezi toată discuția)