avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se platesc zilele de sarbatori legale?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se platesc zilele de sarbatori legale?

Anul acesta Adormirea Maicii Domnului, 15 august, a fost într-o zi de sâmbătă.
Conform CIM am spor Week-end 100%, spor sărbători legale 200%.
Am fost plătit cu spor de week-end, explicația a fost "sărbătoarea legala a fost în week-end și se plătește 100% asa scrie în lege".
Întrebarea mea în ce lege şi ce articol este făcută această mențiune a rămas fără răspuns.
Va rog să mă ajutați să înțeleg cum este corect.
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:13, 4 Octombrie 2015
Privind compensarea muncii în zilele de sarbatoare :
Art. 142 C.mun.
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii loscarlos loscarlos Intr-un an calendaristic sunt mai multe zile declarate sarbatori legale. In mod normal aceste zile ar trebui sa fie libere, dar din pacate unii sunt nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Daca lucrez in fiecare week-end 8 ore pe zi ... la cate zile libere am dreptul? ContSters160566 ContSters160566 Buna Ziua! Multi dintre dumneavostra cunoasteti problema mea si tocmai de asta am decis sa va pun urmatoarea intrebare: Daca lucrez Luni, Miercuri, Vineri, ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste ziua de 15 august ani355 ani355 Buna ziua, În data de 15 august merg la serviciu schimbul 3 de la ora 22 la ora 6. Stiu ca atunci cand se lucrează în zi de sărbătoare legală eşti ... (vezi toată discuția)