avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere pentru necorespundere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere pentru necorespundere

Buna ziua ,
E suficienta pentru concedierea unui salariat pentru necorespundere profesionala fisa de evaluare cu calificativul insuficient? pot sa fac aceasta evaluare avand in vedere ca in norme este stabilita o data la care se fac evaluarile si ca salariatul lucreaza in societate de 8 luni?adica sa fac evaluarea mai cu mult mai devreme decat a celorlalti salariati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 29 Noiembrie 2012
Pentru a putea concedia in mod legal un salariat pe motiv de necorespundere profesionala, angajatorul trebuie sa respecte procedura legala, astfel cum este aceasta stabilita de dispozitiile contractului colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.

Daca in urma evaluarii personalului, unii angajati nu au atins standardele de performanta cerute, angajatorul poate demara procedura de concediere.

In prima instanta, acesta numeste o comisie de evaluare a salariatului. Aceasta comisie va fi numita de catre angajator.
Apoi se realizeaza convocarea salariatului la evaluare. Convocarea va fi facuta in scris de catre comisia de evaluare si va contine referiri cu privire la data, ora si locul intrunirii, precum si cu privire la modalitatea in care se va desfasura examinarea. Convocarea va fi comunicata salariatului cu cel putin ..... zile inainte de data evaluarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare profesionala ady09 ady09 Codul Muncii prevede ca ,in cazul desfacerii CIM pe durata determinata din motive imputabile angajatujlui cf art.61 lit.d-pregatire profesionala_anterior ... (vezi toată discuția)
Mai au angajatorii mijloace sa foloseasca art. 61 litera d) din codul muncii? PaulaAcsinte PaulaAcsinte Teoretic, articolul 61 litera d) din Codul Muncii permite in prezent Angajatorului sa dispuna concedierea Angajatului…..”in cazul in care acesta ... (vezi toată discuția)
Evaluare - conform sau nu? yo_ionela yo_ionela Buna, As vrea sa stiu care din rezultate se ia in considerare.la inceputul anului am avut evaluarea si am avult calificativul \"insuficient\" , dupa ... (vezi toată discuția)