avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

un furnizor neplatitor de tva mi-a facturat in sept, oct,nov...prestarii servicii....acum m-a sunat ca contabila lui nu a fost atenta si a depasit plafonul si tb sa se faca platitor de tva din luna sept. Acum tb sa-mi storneze facturiile din sept,oct si nov si sa-mi factureze cu tva?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:38, 29 Noiembrie 2012
Nu se poate inregistra retroactiv ca si platitor de tva.V-a colecta tva la facturile emise,TVA ce il va suporta societatea care a omis inregistrarea.
Daca se v-a inregistra pana pe data de 10.12.2012 v-a deveni platitor incepand cu data de 01.01.2013.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva colectat Magdalena 1975 Magdalena 1975 Bună ziua. Vă rog frumos, mă puteți ajuta cu un sfat în următorul caz? Firma trebuia să se înregistreze ca plătitor de TVA, prin depășirea ... (vezi toată discuția)
Intarziere declarare pfa platitor de tva jovii jovii Sunt PFA neplatitor de TVA (diriginte de santier) .In mai 2012 mi-am depus declaratia 200 cu veniturile realizate si am stat linistit ca nu depasesc pragul de ... (vezi toată discuția)
Devin sau nu platitor de tva cricri cricri Buna seara Am si eu o mica problema Sunt titularul unui cabinet de avocatura - am contabilitate in partida simpla - in cursul lunii mai am incheiat un ... (vezi toată discuția)