avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adãugarea unor documente noi în dosarul aflat pe ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adãugarea unor documente noi în dosarul aflat pe rolul instanþei

Buna ziua,
Sunt intr-un proces cu CJ de Pensii, am contestat decizia de pensie.
As putea sa prezint in instanta documente rectificative care ar modifica cuantumul pensiei si stagiul de cotizare, eventual sa obtin pensie cu o data anterioara celei din decizie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 3 Decembrie 2012
Dacă este vorba despre înscrisuri care nu au fost depuse niciodată la casa de pensii şi pe care doriţi să le depuneţi direct în instanţă, atunci răspunsul este nu.

Casele de pensii au o competenţă exclusivă în privinţa stabilirii şi recalculării drepturilor de pensie iar instanţele nu se pot substitui acestora. Toate înscrisurile ce pot duce la modificarea drepturilor de pensie se depun mai întâi la casele de pensii.
Multumesc!

Au fost greseli facute de Casa de Pensii.
Înţeleg că a greşit casa de pensii, însă tot ceea ce contează este dacă decizia contestată a avut la bază sau nu înscrisurile la care faceţi referire. Dacă aceste înscrisuri au fost depuse şi la casa de pensii, atunci chiar trebuie să le depuneţi la dosarul aflat pe rolul instanţei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri obtinute dupa pensionare la limita de varsta scheau scheau Dupa pensionare la limita de varsta ,m-am angajat la un srl cu jumatate de norma pentru care firma imi plateste toate darile la stat,va rog respectuos la cat ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Anca1011 Anca1011 Buna ziua, Ar putea sa-mi spuna si mie cineva ce documente trebuie depuse la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei? Va mulrumesc! (vezi toată discuția)
Modificare stagii cotizare gresite elisa17 elisa17 As vrea sa va intreb cum se poate modifica o eroare facuta cu 10 ani in urma in declaratiile despre stagiul de cotizare trimise de angajator la Casa Pensii. Va ... (vezi toată discuția)