avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare domiciliu minor

buna ziua,
am primit prin posta o citatie in care sunt anuntata ca tatal fiului meu ma cheama in judecata pt schimbarea domiciliului fiului nostru nascut in afara casatoriei. aceasta chemare in judecata este pe fond vechi. acesta pe langa o multitudine de nerozii pe care le declara, ma acuza de lipsa de interes fata de fiul meu pt ca eu am hotarat sa merg sa muncesc in italia, lasand baiatul in grija mamei mele. inainte de a pleca din tara eu i-am facut mamei mele imputernicire pt orice situatie aparuta referitoare la siguranta si protectia intereselor fiului meu. in italia eu am un contract de munca si contract de casa pe care le pot depune in instanta si cu care pot face dovada ca ii pot asigura un viitor copilului meu in momentul in care voi putea sa-l iau cu mine, pt ca din acest motiv am ales sa-mi parasesc tara si pt moment sa-mi las copilul in grija mamei. intrebarea mea este: exista o posibilitate ca eu sa-mi pot lua baiatul cu mine si sa obtin custodie unica? tin sa mentionez ca desi, tatal sau a scris in chemarea in judecata ca el a platit pensia alimentara stabilita de ultima instanta eu pot demonstra ca nu este adevarat cu ajutorul documentelor postale, si pe langa asta exista si o plangere facuta la politie inpotriva acestui om pt agresiune fata de fiul meu. ce este de facut? multumesc, andreea
Trebuia sa incercati sa luati copilul cu dvs. in Italia prin demersuri active.
Poate sa obtina castig de cauza daca ati lasat copilul la bunica materna desi copilul trebuia sa locuiasca cu dvs...

Totusi, daca ati vrut sa il luati dar nu ati putut ati fi putut deschide proces ca sa incercati sa il luati in Italia.
Se pare ca a fost mai iute el si acum va fi un proces foarte dificl si echilibrat in care trebuie sa va aparati foarte bine.
Probabil ca va trebui sa ajungeti in Romania si daca veti avea avocat angajat.
sper din tot sufletul ca pana la urma se va hotara ce este mai bine pt baiat, indiferent de pretentiile noastre ca si parinti. nu a fost el mai iute, eu am crezut ca intr-un final vom ajunge la un numitor comun in privinta viitorului fiului nostru, dar... ma deranjeaza enorm de tare, ca desi fiul meu, in nenumarate ocazii i-a spus clar tatalui sau ca nu vrea sa locuiasca la el, acesta nu tine cont si de parerea lui, ci din potriva il obliga sa faca anumite chestii. ore legea romana nu tine cont si de alegerile unui copil, chiar daca nu a atins o varsa suficient de matura?
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
andreeamorarescu, utilizator
Ce varsta are baiatul?
in martie 2013 face 8 anisori
eu totusi pana la urma cred ca tatal fiului meu este pur si simplu inconstient, fara sa jignesc. de platit pensia alimentara o plateste cand vrea si cat vrea, daca-i cumpara ceva baiatului le tine la el acasa, ii refuza absolut orice ii cere fiul meu pe motiv ca daca vrea ceva sa mearga la el, accepta ca sotia lui sa-i bata copilul fara sa ia nici o masura, si nu o data, cand baiatul avea 4 anisori a cerut in instanta testul adn, si alte chestii care sincer pe mine ma lasa rece acum. tot timpul am evitat sa ma cert cu el si sa fac tot felul de actiuni in tribunal din respect pt fiul meu, dar vad ca acest om chiar nu are scrupule, chiar nu ii este rusine nici macar fata de copil. eu ii dau drepate si domnului mediator, dar sincer nu am cu cine sa merg sa fac asa ceva. sper ca macar de aceasta data sa se sfarseasca totul. acum mai trebuie doar sa gasesc un avocat foarte bun...

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
eu totusi pana la urma cred ca tatal fiului meu este pur si simplu inconstient, fara sa jignesc. de platit pensia alimentara o plateste cand vrea si cat vrea, daca-i cumpara ceva baiatului le tine la el acasa, ii refuza absolut orice ii cere fiul meu pe motiv ca daca vrea ceva sa mearga la el, accepta ca sotia lui sa-i bata copilul fara sa ia nici o masura, si nu o data, cand baiatul avea 4 anisori a cerut in instanta testul adn, si alte chestii care sincer pe mine ma lasa rece acum. tot timpul am evitat sa ma cert cu el si sa fac tot felul de actiuni in tribunal din respect pt fiul meu, dar vad ca acest om chiar nu are scrupule, chiar nu ii este rusine nici macar fata de copil. eu ii dau drepate si domnului mediator, dar sincer nu am cu cine sa merg sa fac asa ceva. sper ca macar de aceasta data sa se sfarseasca totul. acum mai trebuie doar sa gasesc un avocat foarte bun...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara/drept vizita lexyaly lexyaly Am divortat de un an si aproape 2,copilul ramanand in custodia mea dar pe hotararea judecatoreasca nu s-a pus un program de vizita pt tata,ci doar pensia ... (vezi toată discuția)
Procura pentru fata andreina27 andreina27 Buna seara! Am o fetita de 4 anisori,poarta numele tatalui, insa nu am fost casatoriti.Acum suntem amandoi parinti in Italia iar fetita este in Romania.Ne-am ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi si pensie alimentara Maadragan Maadragan Buna ziua, Am un fiu de 8 anisori. Nu sunt si nici nu am fost casatorita legitim cu tatal acestuia, insa este trecut pe numele lui. As dori daca se poate sa ... (vezi toată discuția)