avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Judecatorii si specializarile sectiilor instatelor
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Judecatorii si specializarile sectiilor instatelor

Un judecator are dreptul sa participe eventual sa se specializeze sau sa apartina unei anumite sectii de la instantele judecatoresti? Adica are dreptul sa aleaga doar judecarea litigiilor civile sau de contenctios administrativ sau a oricarei alte domeniu ori grup de domenii de drept?? Sau este obligat sa participe la judecarea tuturor dosarelor de orice tip?
Cel mai recent răspuns: Iulian81 , utilizator 23:00, 29 Noiembrie 2012
presedintele care reprezinta acea instanta judecatoreasca repartizeaza judecatorii pe sectii specializate. Nu veti intalni aceasi judecatori in penal si la contencios.. Sunt sectii diferite cu judecatori diferiti.
Repartizati pe ce criterii? Isi realizeaza anterior vreo specializare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numirea in functia de grefier ES24 ES24 Buna! Am si eu cateva nelamuriri si cred ca este singurul loc unde pot afla ce ma intereseaza. Asadar, in urma cu foarte putin timp am promovat un concurs de ... (vezi toată discuția)
Repartizare la sectia gresita a cererii de chemare in judecata aidu aidu Am formulat actiune, intemeiata pe OG 137/2000, privind discriminarea in procesul de selectie si recrutare. Tribunalul mi-a repartizat cererea la Sectia ... (vezi toată discuția)
Programare sedinte judecata eugen82 eugen82 Am cautat in regulamentul CSM de functionare a instantelor si nu am gasit un raspuns la urmatoarea intrebare: cine si cand in cadrul instantei stabileste ... (vezi toată discuția)