avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... repartizare la sectia gresita a cererii de chemare in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

repartizare la sectia gresita a cererii de chemare in judecata

Am formulat actiune, intemeiata pe OG 137/2000, privind discriminarea in procesul de selectie si recrutare.
Tribunalul mi-a repartizat cererea la Sectia Civila, insa evident ca ar fi trebuit sa ajunga la sectia de Litigii de Munca.
Mi-au si pus in vedere taxa timbru 20 lei (?!)
Cum conving instanta sa trimita cererea la un complet specializat litigii de munca??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 09:41, 21 Septembrie 2016
Daca cererea dvs. are ca obiect acordarea de despagubiri atunci competenta revine judecatoriei sau tribunalului in functie de valoarea pretentiilor solicitate. Competenta nu apartine sectiei de conflicte de munca ci sectiei civile.




Prin Decizia nr. 10/2016, ÎCCJ a admis recursul în interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Braşov şi, în consecinţă, stabileşte că:

”În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 27 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, instanţa competentă să soluţioneze cererile pentru acordarea de despăgubiri şi restabilirea situaţiei anterioare discriminării sau anularea situaţiei create prin discriminare este judecătoria sau tribunalul, după caz, ca instanţe de drept civil, în raport cu obiectul învestirii şi valoarea acestuia, cu excepţia cererilor în care discriminarea a survenit în contextul unor raporturi juridice guvernate de legi speciale şi în care protecţia drepturilor subiective se realizează în faţa unor jurisdicţii speciale, cazuri în care cererile vor fi judecate de aceste instanţe, potrivit dispoziţiilor legale speciale”.
Utilizator0101 a scris:

cu excepţia cererilor în care discriminarea a survenit în contextul unor raporturi juridice guvernate de legi speciale şi în care protecţia drepturilor subiective se realizează în faţa unor jurisdicţii speciale, cazuri în care cererile vor fi judecate de aceste instanţe, potrivit dispoziţiilor legale speciale”.


????????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor comisie de disciplina smari smari Buna ziua! Întrebarea este: unde se poate depune o cerere de chemare în judecată a comisiei de disciplină ,pentru discriminare ? Tot la instanta unde se ... (vezi toată discuția)
Modificare cerere de chemare in judecata. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Problema este in felul urmator: Am avut primul termen de judecata in fata unui tribunal, iar in fata acestei instante a fost invocata exceptia de ... (vezi toată discuția)
Pare simplu dar e complicat. care este dreptul comun ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am dat peste urmatoarea problema. Art.27 din OUG 137/2000 face referire la faptul ca persoana care se considera discriminata se poate adresa ... (vezi toată discuția)