avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modificare cerere de chemare in judecata.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modificare cerere de chemare in judecata.

Buna ziua. Problema este in felul urmator: Am avut primul termen de judecata in fata unui tribunal, iar in fata acestei instante a fost invocata exceptia de necompetenta, fiind si pusa in discutia partilor. Instanta nu a pus nimic altceva in discutie, chiar nu ne-a lasat sa propunem altceva pana nu se pronunta cu privire la aceasta exceptie. Instanta pentru a analiza aceasta exceptie a pus si intrebari pentru a lamuri exact o chestiune cu privire la actiunea reclamantului (adica a mea), intrucat, desi cererea de chemare in judecata era formulata in baza legii contenciosului administrativ si ceream obligarea paratei sa efectueze ceva anume, am facut referire si la faptul ca cererea este intemeiata si pe OG137/2000 privind combaterea discriminarii. Mai mult, am cerut chiar si despagubiri pentru discriminarea creata, precum si constatarea si inlaturarea discriminarii. Mai mentionez ca obligarea sau nu a paratei sa faca ceva anume, era conditionata de cum instanta ar fi constatat sau nu existenta discriminarii. Pentru aceste considerente instanta m-a pus sa aleg totusi pe ce doresc sa merg in principal, respectiv pe discriminare in baza OG137/2000 sau pe legea contenciosului administrativ. Eu am ales sa merg in mod special pe discriminare in baza OG137/2000. (Obiectul cauzei era constituit dintr-o ,,obligatie de a face'') Instanta a analizat raspunsurile mele si apoi si-a declinat competenta catre judecatorie (aceasta fiind competenta sa se pronunte in prima instanta cu privire la o discriminare). Problema este ca mie frica ca nu cumva sa-si decline si judecatoria competenta inapoi catre tribunal, datorita faptului ca cererea a fost formulata in baza legii contenciosului administrativ, precum si datorita faptului ca exista acea obligatie de a face. Pentru a fi sigur ca judecatoria va retine cauza spre judecare, precum si ca va elimina discriminarea si va acorda despagubirile, doresc sa modific obiectul cererii de chemare in judecata, in sensul ca doresc sa precizez clar catre judecatorie faptul ca solicit in mod deosebit constatarea discriminarii si eliminarea acesteia, precum si acordarea de despagubiri pentru faptul ca am fost supus unei discriminari. Pentru a face toate acestea trebuie sa fac o cerere de modificare a cererii de chemare in judecata ? Daca DA, ce trebuie sa modific ? Obiectul ? (obligatia de a face) Si daca a fost primul termen deci la tribunal unde s-a declinat competenta, urmand sa se fixeze termenul urmator la judecatorie, mai am acest drept de a face aceste modificari? Caci din cate am inteles modificarea cererii s-ar putea realiza numai pana la primul termen de judecata :(

Va rog sfatuiti-ma cum este cel mai bine sa procedez.
Va multumesc pentru orice idei si sfaturi.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 18:37, 7 Noiembrie 2013
Avan in vedere ca deja tribunalul s-a pronun tat asupra competentei si ati ales calea pe care doriti sa va judecati , aceasta nu se va mai declina. Puteti face o precizare nu o modificare la primul termen ce se va stabili la judecatorie,
Va multumesc frumos pentru sfat, am sa fac atunci o precizare in fata instantei. Mai am totusi o nelamurire, la primul termen si urmatoarele am voie sa mai invoc hotarari ale ICCJ si CEDO pe care nu le-am precizat in cerere si raspunsul la intampinare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. unde se poate ataca discriminarea? la instanta sau la cncd ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Sunt foarte nedumerit. Daca sunt discriminat cui trebuie sa ma adresez? Am dreptul de a ma adresa direct instantei pentru a fi constatata ... (vezi toată discuția)
Referitor comisie de disciplina smari smari Buna ziua! Întrebarea este: unde se poate depune o cerere de chemare în judecată a comisiei de disciplină ,pentru discriminare ? Tot la instanta unde se ... (vezi toată discuția)
Repartizare la sectia gresita a cererii de chemare in judecata aidu aidu Am formulat actiune, intemeiata pe OG 137/2000, privind discriminarea in procesul de selectie si recrutare. Tribunalul mi-a repartizat cererea la Sectia ... (vezi toată discuția)