avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pensionare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pensionare

Iulian: Mama mea este pensionata medical din1995 grad // avand o vechime in munca de 23 ani si 7 luni 3 ani grupa a doua si este nascuta in anul 1950. Cand poate iesi la pensie la limita de varsta?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:31, 3 Februarie 2009
Art. 64 din Legea nr. 19/2000: "La implinirea varstei standard sau a varstei standard reduse conform legii pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta, beneficiarul pensiei de invaliditate poate opta pentru cea mai avantajoasa dintre pensii."
Daca mama dvs. este nascuta in ianuarie 1950, putea sa depuna cerere din mai 2008. Daca este nascuta in decembrie 1950, poate depune cererea in iulie 2009.
Intrucat nu ati precizat luna nasterii mamei dvs., nu pot sa va spun cu exactitate luna si anul in care poate depune cerere pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.

Consilier Juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
eu am un caz similar printre angajatii mei si dupa ce a facut cerere de pensionare la limita de varsta, fiind nascuta in 1950 in luna august raspunsul venit de la casa de pensii a fost ca datorita vechimii sub 27 ani si nu stiu cate luni termenul de pensionare este in 2011
Mama user-ului este pensionata pentru invaliditate gradul II, adica fara posibilitatea de a munci!
Dvs. vorbitil, presupun, despre o pesoana care doreste sa beneficieze de pensie penru limita de varsta si munca depusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea varstei de pensionare mutu_m mutu_m Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare anticipata danielarusu11 danielarusu11 Buna ziua. Sunt nascuta pe 29.01.1959 si am lucrat din 1976 pana in 2007.Din 2007 am pensie de boala gradul II. Am lucrat 14 ani ca marochiner, deci grupa I. ... (vezi toată discuția)